Studentai kviečiami pasirašyti paskolų sutarčių

Nuo šiandien, 2018 m. spalio 3 d., studentai, prisijungę prie savo prašymo-anketos,  galės sužinoti, ar jiems yra paskirta valstybės remiama paskola. Studentai apie tai, kad jiems siūloma sudaryti valstybės remiamos paskolos sutartis, bus informuojami išsiunčiant pranešimą į studento prašyme-anketoje nurodytą elektroninio pašto adresą.

2018 metų rudens semestrą Valstybinis studijų fondas Lietuvos aukštųjų mokyklų studentams suteikė valstybės garantiją 6203 paskoloms už 10,9 mln. Eur.

Dėl valstybės remiamų paskolų sutarčių pasirašymo studentai turės kreiptis į „Swedbank”, AB banką (toliau – bankas). Čia galite susipažinti su šiais metais išduodamoms paskoloms nustatytomis banko sąlygomis.

Valstybės remiamų paskolų sutarčių pasirašymas banke vyks nuo 2018 m. spalio 4 d. iki spalio 31 d. (imtinai).

Atvykę į banką studentai privalės pateikti savo asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą (asmens tapatybės kortelę arba pasą). Jeigu valstybės remiamos paskolos sutartį pasirašo įgaliotas asmuo, jis privalo pateikti teisės aktų nustatyta tvarka patvirtintą įgaliojimą pasirašyti sutartį.

Ne vėliau kaip per 3 darbo dienas nuo šių dokumentų pateikimo yra pasirašoma valstybės remiamos paskolos sutartis. Bankas turi teisę atsisakyti su studentu pasirašyti valstybės remiamos paskolos sutartį, paaiškėjus faktams apie studento ankstesnių skolinių įsipareigojimų nevykdymą ar netinkamą vykdymą, todėl rekomenduojame studentams pasitikrinti kredito istoriją tinklalapyje manocreditinfo.lt.

Primename, kad jeigu rudens semestrą skolinamasi iš karto abiems semestrams, tai paskolos dalis už pavasario semestrą bus išmokama nuo vasario 1 d. iki liepos 1 dienos, kai studentas bankui pateiks prašymą, pervesti likusią paskolos dalį. Nepateikus prašymo, antra paskolos dalis nėra išmokama.

Daugiau apie valstybės remiamas paskolas:

http://vsf.lrv.lt/lt/parama-studentams-veiklos-sritys/valstybes-remiamos-paskolos-3

Papildomą informaciją Jums suteiks:

Vaida Mažylytė

vyriausioji specialistė

+370 5 255 3371

vaida.mazylyte@vsf.lt

VSF inf., Antanas Kovaliauskas (Lenkija) nuotr.

Patinka? PasidalinkShare on Facebook
Facebook
0Share on VK
VK
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter