Užsienio lietuvis – finale dėl kelionės į chorų „Euroviziją“! (video)

Jau šiandien sužinosime, kuris choras veš Lietuvos vėliavą į „Chorų „Euroviziją“ – grandiozinį chorų šou, kuris gegužės 9 dieną vyks Austrijos sostinėje Vienoje. Kaip ir rašėme anksčiau, viename chore dalyvauja Užsienio lietuvių studento klubo narys Artūras Bagdonavičius.

Artūras Bagdonavičius (Artur Bogdanowicz), gimė 1992 Seinuose, augo  lietuviškoje šeimoje Žvikelių kaime (Punsko valsčiuje). Lenkijoje jis baigė Navinykų pagrindinę mokyklą, Punsko Dariaus ir Girėno gimnaziją ir Punsko Kovo 11-osios licėjų. Artūras visada mėgo aktyviai leisti laiką, besimokydamas licėjuje šoko lietuvių liaudies šokių grupėje „Šalčia”, dainavo chore „Pašešupiai”, kartu su kolektyvais dalyvavo įvairiuose festivaliuose ir koncertuose tiek Lietuvoje, tiek Lenkijoje.

arturo choras
Choras “Jaunystė”. Asmeninio archyvo nuotr.

„Šokti ir dainuoti man visada patiko. Licėjaus laikais tai buvo laisvalaikio praleidimo būdas. Nesitikėjau, jog viskas taip gerai susiklostys ir dainuosiu tiek, kiek dabar dainuoju. Baigdamas licėjų Punske, norėjau stoti į aukštąją mokyklą Lietuvoje. Norėjau studijuoti būtent Kaune, nes daug gero buvau girdėjęs apie miesto gyventojus. Ten studijavo ir studijuoja daug mano kraštiečių, kurie mane labai palaiko ir visada padeda.“ – tikina A. Bagdonavičius

arturas su mikrofonu
A. Bagdonavičius. Asmeninio archyvo nuotr.

Nuo 2011 m Artūras tapo  Kauno Technologijos Universiteto Taikomosios matematikos studentu. Jis iš karto nusprendė nueiti į „Jaunystės” choro atranką, kuri vyksta kiekvienais metais rugsėjo mėnesį. Šį kolektyvą jis anksčiau buvo pažinojęs, nes matė jų koncertą Punske ir sužinojo, jog jie buvo pastatę miuziklą pagal Punsko krašto rašytojo poemą „Jotvingių rauda“. Šie įvykiai nulėmė jo sprendimą ir ryžtą patekti į jų gretas. Choras jam kaip antra šeima, žmonės dainuojantys „Jaunystėje” yra labai šilti ir draugiški, o vadovė Danguolė Beinarytė – choro šeimos mama. Pasak vaikino, tai labai supratinga, šilta, charizmatiška, siekianti aukščiausių tikslų asmenybė. Danguolė unikali ir išskirtinė asmenybė, kurią Artūras vadina geriausia mokytoja.

2013 metai buvo vieni iš sėkmingiausių beveik 90- mėtėjė choro veikloje. Gegužės mėnesį laimėjo tarptautinį „Juventus“ konkursą. Gruodžio 1d. „Lietuvos suaugusiųjų chorų konkurse” buvo pripažinti geriausiu Lietuvos mėgėjų choru, gavo apdovanojimą Grand Prix ir 4 metams jiems priklauso teisė vadintis geriausiu. „Jaunystei“ teko dainuoti kartu su Marijonu Mikutavičiumi Žalgirio arenoje. Gruodžio menesį LRT prodiuseriai pasiūlė jiems dalyvauti atrankoje į nacionalinį konkursą „Chorų Eurovizija“.

Choro vadovė Danguolė Beinarytė, pasitarusi su choristais,sutiko, nors žinojo, kad jiems teks daug dirbti. Konkurso atrankoje dalyvauja 7 chorai. Vienas laimėtojas atstovaus Lietuvai gegužės 9 d. Austrijoje Vienoje „Chorų Eurovizijoje“. Pirmi filmavimai parodė, kad visi chorai yra labai stiprūs. Kiekvienas choras paruošia dainas ir choreografiją, pasirodo scenoje gyvai. „Jaunystės“ choro tikslas, pasirodyti kuo geriausiai, vis tobulėti.

„Stengėmės, kad mūsų parinkti kūriniai patiktų žiūrovams“ – pasakojo choro narys.

Septynias laidas chorus vertino speciali komisija. Aštuntoje laidoje, finale, liko keturi chorai, surinkę daugiausia komisijos taškų. Finalas vyks tiesiogiai ir ten atiduoti savo balsą galės ir žiūrovai SMS žinutėmis.

„Labai tikimės Jūsų palaikymo, nes jo dėka galėsime realizuoti savo svajones, populiarinti chorinę muziką Lietuvoje.  Palaikyti mus galėsite naujienų portaluose, kur skaitytojai galės atiduoti savo balsą už labiausiai patikusį chorą. Šiandien vyksiančiame  finale labai prašome palaikyti ir balsuoti už mūsų chorą“ – prieš finalą kalbėjo A. Bagdonavičius.

Pamatyti bei išgirsti Artūrą ir chorą „Jaunystė“ galėsite šiandien 21:15 val. per LRT.

Visus kviečiame sekti chorų Eurovizijos laidas ir palaikyti KTU „Jaunystės“ chorą!

Daugiau apie Chorų Euroviziją ir kitus dalyvaujančius kolektyvus skaitykite čia.

Patinka? PasidalinkShare on Facebook
Facebook
0Share on VK
VK
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter