Sektoriniai praktinio mokymo centrai tampa atviresni visiems, norintiems įgyti profesinių įgūdžių

Sektoriniai praktinio mokymo centrai tampa plačiau prieinami visiems, norintiems įgyti ar tobulinti profesinę kvalifikaciją. Nuo balandžio pradžios viešosios profesinio mokymo įstaigos gali nuomoti ar perduoti panaudos pagrindais laboratorijas, kitas patalpas ir įrangą, esančią sektoriniuose praktinio mokymo centruose. Šia modernia įranga be kliūčių dabar gali pasinaudoti ne tik profesinių mokyklų mokiniai visose profesinio mokymo įstaigose.

„Didelė dalis šalies profesinių mokyklų aprūpinta pačia naujausia praktinio mokymo įranga. Svarbu ją panaudoti kuo veiksmingiau, kad visi norintieji įgyti profesiją ar atitinkamą kvalifikaciją galėtų ateiti, regiono darbdaviai galėtų siųsti tobulintis savo darbuotojus. Tikimės, kad tai padidins suaugusiųjų mokymosi galimybes. Žinoma, kiti asmenys profesinio mokymo bazėje gali mokytis tik tada, kai ja nesinaudoja tos profesinės mokyklos mokiniai“, – sako ministrė A. Pitrėnienė.

Iki šiol sektorinių praktinio mokymo centrų, kurių teisinė forma yra viešoji įstaiga, paslaugomis galėjo naudotis tik tos profesinės mokyklos, mokiniai bei mokytojai. Teisę išnuomoti valstybei priklausančias patalpas ir įrangą suteikė švietimo ir mokslo ministrės Audronės Pitrėnienės ir finansų ministro Rimanto Šadžiaus pasirašytas įsakymas „Dėl Valstybinėms ir savivaldybių profesinio mokymo įstaigoms, kurių teisinė forma yra viešoji įstaiga, perduoto panaudos pagrindais valstybės ar savivaldybių turto nuomos arba perdavimo neatlygintinai naudotis panaudos pagrindais tretiesiems asmenims tvarkos aprašo patvirtinimo“.

Iki šiol teisės aktai draudė viešosioms profesinio mokymo įstaigos panaudos pagrindais valdomą turtą perduoti ar nuomoti tretiesiems asmenims ir už tai gauti pajamas.

ŠMM inf., nuotr.

Patinka? PasidalinkShare on Facebook
Facebook
0Share on VK
VK
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter