Aptartos galimybės užsienio lietuviams aktyviau dalyvauti šalies gyvenime

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius liepos 29 dieną Vilniuje vykusiame susitikime su naująja Pasaulio lietuvių bendruomenės (PLB) valdybos pirmininke Dalia Henke siūlė šiai 42-ose šalyse lietuvius jungiančiai organizacijai pasaulinės įtampos metu būti bendrame informaciniame lauke su Lietuva.

„Atnaujinus Pasaulio lietuvių bendruomenės valdybos komisijas, jų sudėtį, reikia dar glaudžiau bendradarbiauti su atitinkamomis vyriausybinėmis institucijomis ir partneriais“, – sakė L. Linkevičius.

Ministras ypač atkreipė dėmesį į galimybes naujai įsteigtai PLB Ekonomikos komisijai palaikyti ryšius su trejus metus sėkmingai veikiančia Ekonominės diplomatijos taryba, teikiančia pasiūlymus Vyriausybei dėl atstovavimo Lietuvos ekonominiams interesams užsienyje.

PLB valdybos pirmininkė D. Henke teigiamai įvertino bendradarbiavimą su Užsienio reikalų ministerija, supažindino ministrą su PLB Seimo priimtomis rezoliucijomis dėl aktualių užsienio lietuviams klausimų – balsavimo internetu, pilietybės išsaugojimo ir solidarumo su Ukraina bei pasaulio ukrainiečių bendruomene.

Susitikime aptartas dvigubos pilietybės klausimas bei galimos priemonės siekiant didesnio užsienio lietuvių aktyvumo Lietuvos Respublikos rinkimuose. Ministras ir pirmininkė kalbėjo apie pasirengimą Valstybės atkūrimo šimtmečio minėjimui. Pažymėta, kad minint sukaktį, būtina daugiau dėmesio skirti užsienio lietuviams ir užsienio auditorijoms, o PLB pasirengusi teikti konkrečius siūlymus.

Pasaulio lietuvių bendruomenės XV Seime, įvykusiame liepos 14–17 d. Vilniuje, susirinko 150 dalyvių iš 33 pasaulio valstybių. Seimo metu išrinkta nauja valdyba, atnaujintos komisijos, patvirtintos Kontrolės komisija ir Konfliktų sprendimo komitetas.

PLB valdybos pirmininke išrinkta D. Henke yra gimusi Klaipėdoje, nuo 1992 m. gyvena Hamburge, nuo 1999 m. – aktyvi Vokietijos ir PLB narė.

URM inf., nuotr.

Patinka? PasidalinkShare on Facebook
Facebook
0Share on VK
VK
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter