Prasidėjo atranka į šeštąjį “LT Big Brother” sezoną!

Organizatoriai kviečia visus ambicingus studentus dalyvauti globalioje mentorystės programoje ir gauti patarimų ir įkvėpimo karjeros bei studijų klausimais iš mentorių visame pasaulyje! Šiais metais organizatoriai pasirengę padėti beveik 200 geriausių mentorių iš įvairiausių sričių ir pasaulio kampelių!

LT Big Brother – tai pirma ir vienintelė savanoriška profesinės mentorystės programa lietuviams visame pasaulyje. Jos tikslas – suburti į tandemus ir per neformalų asmenišką bendravimą perduoti įvairiose profesinėse srityse įsitvirtinusių lietuvių profesionalų (Big Brothers/Sisters (toliau BB/BS) žinias ir patirtį perspektyviam visame pasaulyje studijuojančiam Lietuvos jaunimui (Small Brothers/Sisters (SB/SS). Taip padedame tautiečiams išnaudoti profesinį potencialą bei siekiame prisidėti prie Lietuvos vystymosi ir geresnės ateities kūrimo.

LT Big Brother projektas iki balandžio 14 d. ragina ambicingus studentus teikti paraiškas 2014 mentorystės sezonui!

Toliau rasite informaciją apie studentų atrankos kriterijus ir dalyvavimo sąlygas.

LT big Brother laukia jūsų paraiškų!

Kas gali dalyvauti?

Projekte kaip Mažieji Broliai ir Sesės kviečiami dalyvauti priešpaskutinių ar paskutinių metų bakalauro bei magistro lygio studentai iš Lietuvos ir kitų šalių universitetų arba studentai neseniai baigę universitetines studijas, rimtai besidomintys tolimesnėmis studijomis, profesine praktika ar karjera Lietuvoje ir užsienyje.

Mažieji Broliai ir Sesės turėtų pasižymėti savybėmis žemiauTai yra tik gairės į ką bus kreipiamas dėmesys atrankos metu – norėdami dalyvauti projekte nebūtinai turite atitikti visus kriterijus.

1) Išsilavinimas: mokosi geriausiuose Lietuvos ar kitų šalių universitetuose.

2) Darbo patirtis: yra sukaupę praktikos ar darbo patirties Lietuvoje ar užsienyje.

3) Užklasinė veikla: užsiima aktyvia užklasine veikla savo universitete (dalyvauja įvairių bendruomenių veikloje, renginiuose) ar ne pelno siekančiose organizacijose Lietuvoje ar užsienyje, dalyvauja sportinėje veikloje ar akademinėje veikloje už universiteto ribų

4) Motyvacija: yra labai motyvuoti dalyvauti projekte, rodyti iniciatyvą ir aktyviai bendrauti su savo mentoriais bei kitais LT Big Brother dalyviais, dalyvauti įvairiuose projekto renginiuose, dalyvauti diskusijose projekto Facebook ir LinkedIn grupėse

5) Iniciatyvumas ir aktyvumas: mentoriai yra užimti profesionalai ir kartais dėl savo profesinių įsipareigojimų ne visada galės operatyviai atsakyti į Mažųjų Brolių ir Sesių klausimus. Todėl Mažasis Brolis/Sesė turi būti aktyvus ir nuolat rodyti iniciatyvą rasti bendravimui tinkamiausią laiką, formą ir dažnumą bei turėti drąsos priminti mentoriui apie savo užklausas, jei į jas nebuvo laiku atsakyta dėl užimtumo.

 

Ką reiškia projekto regionai?

LT Big Brother šiemet vyksta šešiuose regionuose: City / Londone, JAV, Beniliukso ir Skandinavijos valstybėse, Lietuvoje bei Global regione. Regionai nurodo, kur šiuo metu dirba mentoriai. Studentai gali rinktis tik vieną regioną, kuriame nori dalyvauti, nepriklausomai nuo jų studijų šalies – regioną studentas turėtų rinktis pagal tai, kurioje šalyje svajoja stažuotis, dirbti ar mokytis, arba kur randa sau labiausiai tinkamus mentorius. Visgi projekto patirtis rodo, kad bendravimas su mentoriumi dažnai yra lengvesnis ir efektyvesnis, būnant toje pačioje šalyje ar mieste dėl galimybės susitikti gyvai bei laiko skirtumų nebuvimo, todėl tai reikėtų apsvarstyti renkantis, kuriame regione dalyvauti.

 

Kaip pasirinkti mentorių?

Šiais metais studentai galės rinktis net iš 181 mentorių iš šešių skirtingų regionų ir vienuolikos sričių. Kiekvienas studentas turės galimybę pasirinkti tris potencialius mentorius iš to paties regionoprioriteto tvarka, patartina mentorius rinktis iš savo studijų srities. Projekto organizatoriai priskiriant mentorių kiek įmanoma stengsis vadovautis studento pasirinkimu, o jei pasirinkti mentoriai bus užimti, pasiūlys kitą geriausią studento interesus atitinkantį mentorių.

 

Kaip ir kiek laiko vyksta projektas?

Formali projekto trukmė – 8 mėnesiai, nuo 2014 m. gegužės pradžios iki gruodžio pabaigos, tad studentai skatinami kuo produktyviau išnaudoti šį laiką ir iš savo mentorių pasiimti ir išmokti kiek įmanoma daugiau.

Studentai ir mentoriai bendrauja bent kartą per mėnesį bet kokia pasirinkta patogiausia forma ir laiku, o jei leidžia galimybės ir dažniau. Daugiau apie tai, kaip viskas vyksta, skaityk čia.

 

Iki kada ir kaip teikti paraišką?

Norėdami dalyvauti projekte iki 2014 m. balandžio 14 d. vidurnakčio Lietuvos laiku, peržiūrėkite skirtingų regionų mentorių sąrašus, pasirinkite regioną iš kurio norite gauti mentorių ir užpildykite paraiškos formą, kurią rasite nuspaudę nuorodą puslapio apačioje.

Daugiau apie projektą rasite http://www.ltbigbrother.com

Patinka? PasidalinkShare on Facebook
Facebook
0Share on VK
VK
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter