K. Kavoliūnas: ekspedicija baigėsi, misija dar tik prasideda!

Ir iš tiesų, projektas „Misija Sibiras“ yra vienas iš geriausiai žinomų jaunimo iniciatyvų Lietuvoje. Daugeliui kirbėjo mintis pabandyti sudalyvauti, tačiau vis nenueidavo to reikalo link. Taigi, projektas „Misija Sibiras“ jau greit į svečius  ateis pats. Tiksliau – Užsienio lietuvių studentų klubas balandžio 3 dieną, 19 val., kviečia į susitikimą su tryliktosios misijos dalyviu Karoliu Kavoliūnu Vilniaus Lietuvių namuose.

Jis pasakos apie 2013 metais jaunimo vykdytą ekspediciją Tiumenės srityje. Tai vienos iš Rusijos Federacijos srities centras ir miestas Vakarų Sibire, abipus Tūros, prie Transsibiro geležinkelio. Svarbiausias projekto tikslas – patriotiškumo ir pilietiškumo ugdymas, pasiekiamas per kartų bendravimą bei gyvos istorijos saugojimą.

Karolis Karoliunas D Zvirblio nuotra misija sibiras 2013
K. Kavoliūnas: ekspedicija baigėsi, misija dar tik prasideda! D. Žvirblio nuotr.

“Projekte „Misija Sibiras“ dalyvauti ryžausi dėl žmonių, kurie istorijos tėkmėje buvo paliesti stalinizmo, holokausto, genocido, apertheido ir kitų siaubingų reiškinių. Istorija kupina pavyzdžių, kai žmogus žemino ir naikino žmogų. Noriu būti dalimi to, kas daugiau nebeleistų kilti panašiems reiškiniams. Čia turiu puikią galimybę paliesti gabalėlį istorijos ir suprasti daugiau. Su tuo didesniu, tikresniu žinojimu noriu padėti ir kitiems, jei tokia gresmė iškiltų. Turime vienas kitam padėti, kad ir skiria trys žemynai, kad ir kišenėje švilpauja vėjai, bet gyvybė yra gyvybė!” – prieš išvykstant į misiją pasakojo K. Kavoliūnas.

Nuo projekto, kurį vykdo Labdaros ir paramos fondas „Jauniems“, vykdymo pradžios (2005 m.) lietuvių tremties ir įkalinimo vietose Sibire jau apsilankė dvylika jaunimo ekspedicijų, sutvarkiusių apie 100 lietuviškų kapinių ir susitikusių su ten gyvenančiais lietuviais.

Misija Sibiras 2013 D Zvirblio nuotr
2013 metais ekspedicija vyko Tiumenės srityje. D Žvirblio nuotr.

Prieš susitinkant su dalyviu, rekomenduojame pasižiūrėti, pasiklausyti, pasiskaityti apie projektą:

http://www.misijasibiras.lt/2013/

Norėdami žiūrėti dokumentinį filmą spauskite ČIA

 

D. Žvirblio nuotraukos

Patinka? PasidalinkShare on Facebook
Facebook
0Share on VK
VK
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter