Užsienio lituanistinių mokyklų abiturientai lankėsi parodoje „Studijos 2014“

Vasario 6-7 dienomis Vilniuje Litexpo Parodų rūmuose vyko XII tarptautinė žinių ir išsilavinimo paroda „Studijos 2014“. Joje buvo pristatytos studijų galimybes Lietuvoje ir užsienyje. Tai viena iš didžiausių Baltijos šalyse tarptautinė žinių paroda.

Šioje parodoje lankėsi Latvijos, Baltarusijos, Lenkijos lietuviškų mokyklų (Rygos, Rimdžiūnų, Punsko Kovo 11-osios licėjaus) abiturientai. Taip pat lankėsi  studentai iš Argentinos, Urugvajaus, kurie šiuo metu mokosi lietuvių kalbos Vilniaus lietuvių namuose. Visi jie – užsienio lietuviai, aktyvūs lietuviškų bendruomenių nariai ir planuojantys tęsti mokslus Lietuvoje. Apsilankymo šioje parodoje tikslas – rasti atsakymus į klausimus, kur mokytis, kokią studijų programą pasirinkti, kokių žinių ir gebėjimų reikia pasirinktai specialybei.

Parodoje užsienio lituanistinių mokyklų abiturientai bendravo su juos dominančių universitetų studentais ir dėstytojais bei kitais užsienio lietuviais, studijuojančiais Lietuvoje. Parodos organizatoriai gyvai ir išradingai, pristatydami savo aukštąsias mokyklas, studijų programas bei  profesijas, skatino jaunimą mąstyti, atsakingai planuoti  ateitį. Nuo pasirinkimų, kuriuos padarys moksleiviai, priklausys jų ateitis, perspektyvos ir galimybės. Tai yra ypač svarbu jauniems žmonės, besirenkantiems gyvenimo kelią,  nes daug iš jų dar nėra atradę savo pašaukimo, talentų ir gabumų.

uzsienio lietuviai MKICe kowalewska nuotr
Užsienio lituanistinių mokyklų abiturientai Mokslinės komunikacijos ir informacijos centre. ULŠC nuotr.

Laisvalaikiu svečiai susipažino su nauja Vilniaus universiteto Mokslinės komunikacijos ir informacijos centru, įsikūrusiu Saulėtekyje. Čia studentai gali ieškoti reikalingos jiems informacijos, dirbti grupėse patogiose erdvėse, pasitelkiant  naujausiomis technologijomis. Būsimus studentus ypač sužavėjo, kad ateityje jie galės lankytis šioje bibliotekoje, kuri dirba visą parą (kai egzaminams ir atsiskaitymams bus svarbi kiekviena minutė). Modernūs bibliotekos veiklos sprendimai, labai graži ir patogi aplinka. Visi belankantys liko sužavėti – jie pirmą kartą lankėsi itin gerai ir tikslingai mokymuisi pritaikytoje aplinkoje.

Irena Kowalewska

Patinka? PasidalinkShare on Facebook
Facebook
0Share on VK
VK
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter