Užsienio lietuvis kovos dėl kelionės į chorų „Euroviziją“ (video)

Lenkijos lietuvis, Užsienio lietuvių studentų klubo narys Artūras Bagdonavičius kartu su KTU choru “Jaunystė”  pradėjo kovą dėl kelionės į chorų “Euroviziją”. 

Gruodžio mėnesį LRT prodiuseriai pasiūlė chorui varžytis atrankoje į nacionalinį konkursą „Chorų Eurovizija“. Chorui vadovaujanti  Danguolė Beinarytė, pasitarusi su choristais, nedelsdama sutiko. Konkurso atrankoje dalyvauja 7 chorai. Vienas laimėtojas-choras  atstovaus Lietuvai gegužės 9 d. Austrijoje, Vienoje, „Chorų Eurovizijoje“.

„Pirmi filmavimai parodė, kad visi chorai yra labai stiprūs. Kiekvienas choras paruošia dainas ir choreografiją, pasirodo scenoje gyvai. „Jaunystės“ choro tikslas – pasirodyti kuo geriau, vis tobulėti. Norime, kad mūsų parinkti kūriniai patiktų žiūrovams.“, – tikino A. Bagdonavičius.

arturas su mikrofonu
A. Bagdonavičius. Asmeninio archyvo nuotr.

 

Septynias laidas vertins speciali komisija. Aštuntoje laidoje, finale, liks keturi chorai, surinkę daugiausia komisijos taškų. Finalas vyks tiesiogiai ir jame savo balsą galės atiduoti ir žiūrovai, balsuodami trumposiomis SMS žinutėmis.

„Labai tikimės jūsų palaikymo, nes tik dėka jūsų galėsime realizuoti savo svajones, populiarinti chorinę muziką ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Palaikyti mus galėsite internetiniuose naujienų portaluose, kuriuose bus galima atiduoti savo balsą už labiausiai patikusį chorą. Jeigu pateksime į finalą, tai ir ten mums labai reikės jūsų visų balsų“, – tęsė Užsienio lietuvių studentų klubo narys, dalyvausiantis televizijos šou.

Pamatyti bei išgirsti A. Bagdonavičių ir chorą „Jaunystė“ galėsite kiekvieną sekmadienį 18:30 per LRT televiziją. Visus kviečiame sekti chorų Eurovizijos laidas ir palaikyti KTU „Jaunystės“ chorą!

 

Patinka? PasidalinkShare on Facebook
Facebook
0Share on VK
VK
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter