Lenkijos lietuvių jaunimo sąjungai vadovaus ULSK narys Aidis Staskevičius

Rugpjūčio 28 dieną Punsko Kovo 11-osios licėjuje vyko Lenkijos lietuvių jaunimo sąjungos rinkimai. Paprastai naują valdybą jaunimas rinkdavo prieš Estradinių dainų šventę, tačiau šiemet buvo nuspręsta tai padaryti po Žolinių. Norėta kruopščiai pasiruošti kas dvejus metus vykstantiems rinkimams: aptarti nuveiktus darbus, padaryti veiklos išvadas, pasitarti dėl naujos valdybos darbo, kuris labiau pritrauktų moksleivius prie bendrų užsiėmimų.

Prisiminkime buvusios LLJS 2014-2016 metais nuveiktus darbus:

– suorganizuotos XXI ir XXII estradinių dainų šventės;

– 2015 m. susitikta su Punsko Kovo 11-osios licėjaus moksleiviais;

– 2015 m. vyko „Karjeros dienų“ konferencija;

– 2016 m. įgyvendintos „Sėkmės laboratorijos“;

– 2016 m. žiemą vyko projekto „Misija Sibiras“ pristatymas LKN.

Dvejų metų pirmininko kadencijai išrinktas Aidis Staskevičius ir jam talkinsiąs jaunimas: Rita Vaina, Tomas Marcinkevičius, Edvinas Zubavičius, sesės Asta ir Dalia Bobinaitės, Raimundas Makauskas ir Alicija Paškevičiūtė.

Galite pastebėti, kad jau ne pirmą kartą veiklą LLJS tęsia Rita, Aidis ir Tomas. Kadangi jie Sąjungoje dirba kelerius metus su skirtingais žmonėmis, nemažai turi pastebėjimų ir naujų minčių, kaip pakeisti ir kuria linkme eiti veikiančiai jaunimo grupei. LLJS nariai ne kartą ir įvairiais būdais bandė susikalbėti su moksleiviais, sudominti savo veikla. Būta itin sėkmingų žingsnių, tačiau to nepakanka. Reikia judėti pirmyn, klausyti jaunimo, kuris linkęs atvirauti tik tarp savo draugų. Pasiklausę vienam šone kalbančių draugų, pasidomėję kitam kampe šnekučiuojančių klasiokų, suprato, kad protinga būtų dažniau organizuoti jaunimo suėjimus, bet neformalioje aplinkoje. Naujos Sąjungos valdybos nariams netrūksta noro „rozų mėnasin daryc daugiau mažų suvėjimų“. Planuojama organizuoti žaidimų vakarus, laužus, šachmatų turnyrus, muzikos vakarus prie Punios ežero, kur „niekap neišnaudota lieka toj scena, o ty yra baisiai geros sąlygos“! Be abejo, žadama tęsti reikšmingus jaunimui „Sėkmės laboratorijų“ vakarus. Galbūt jie šiek tiek bus pakeisti, patobulinti. Keičiantis jaunimo kartoms, keičiasi jų poreikiai. Akivaizdu, kad ši valdyba nuoširdžiai nori nemažai nuveikti jaunimo labui. Tad tikėkime, palaikykime juos ir bendraukime su jais!

Jeigu norite paremti mūsų jaunimą, pateikiame banko sąskaitos duomenis:

Stowarzyszenie Młodzieży Litewskiej w Polsce

ul. 11 Marca 17, 16-515 Puńsk

KRS: 0000203799

Sąskaitos nr. 14124058911111001066645648 (Bank Pekao SA)

Jeigu turite klausimų, patarimų, idėjų, galite skambinti LLJS pirmininkui Aidžiui šiuo numeriu: +48 605 112 287

Jurgita Stankauskaitė, http://www.punskas.pl

Patinka? PasidalinkShare on Facebook
Facebook
0Share on VK
VK
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter