Prezidentė apsilankė Vilniaus lietuvių namuose

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė artėjant Kalėdoms apsilankė Vilniaus lietuvių namuose, kur apžiūrėjo kalėdines moksleivių kūrybines dirbtuves ir susitiko su mokyklos bendruomene. Vilniaus lietuvių namuose mokosi vaikai, atvykę iš 30 pasaulio šalių. Šiuo metu čia taip pat gyvena ir mokosi 8 vaikai iš Rytų Ukrainos.

Šalies vadovė bendravo su vaikais, atvykusiais iš Donecko ir Luhansko miestų. Šių vaikų šeimos nukentėjo nuo neramumų Ukrainoje. Mokiniai iš Ukrainos noriai mokosi lietuvių kalbos, lanko istorines Lietuvos vietas, susipažįsta su mūsų šalies kultūra.

Vilniaus lietuvių namų auklėtiniai dirbtuvėse gamino eglutes ir žaisliukus iš įvairiausių produktų, kepė keksiukus, meduolius, vėrė karolius, dekoravo puodelius ir lemputes.

Kalėdinių dirbinių dirbtuvėse padarytas atvirutes ir karpinius, dekupažo darbelius, dekoruotus meduolius, pagamintą muilą ir šiaudinius žaislus mokiniai dovanos savo šeimos nariams ir draugams. Prezidentė mokyklos bendruomenei linkėjo svajonių išsipildymo, šilumos ir santaikos.

Vilniaus lietuvių namuose mokosi ir gyvena lietuvių kilmės tremtinių, politinių kalinių vaikai ir anūkai, užsieniečių ir Lietuvos piliečių, atvykusių ar grįžusių nuolat ar laikinai gyventi Lietuvoje, vaikai. Gimnazijoje mokosi 325 mokinių iš Latvijos, Italijos, Portugalijos, Brazilijos, Graikijos, Danijos, Kazachstano, JAV, Izraelio ir kitų šalių.

Daugiau nuotraukų čia.

R. Dačkaus nuotr.

Patinka? PasidalinkShare on Facebook
Facebook
0Share on VK
VK
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter