Premjeras priėmė pusmetį Lietuvoje studijavusius Pietų Amerikos lietuvius

Penktadienį Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius priėmė penkis lietuvių kilmės jaunuolius iš Pietų Amerikos, kurie pastarąjį pusmetį mūsų šalyje mokėsi lietuvių kalbos ir istorijos.

„Nuoširdžiai džiaugiuosi, kad turėjote galimybę praleisti šį pusmetį Lietuvoje, gilindamiesi į lietuvių kalbą ir istoriją. Tikiuosi, kad savo žiniomis pasidalysite su lietuviškų šaknų turinčiais Pietų Amerikos gyventojais ir kitais, kurie domėsis mūsų tauta, kalba ir kultūra“, – sakė premjeras, linkėdamas susitikime dalyvavusiems Argentinos ir Urugvajaus lietuviams dar grįžti.

Praėjusį mėnesį Švietimo ir mokslo ministerijoje jaunuoliams įteikti lituanistikos kursų baigimo pažymėjimai. Trys Argentinos lietuviai – Jimena Chizas, Catalina Melnesiuk ir Rodrigo Salto, taip pat du Urugvajaus lietuviai – Rodrigo Martinezas ir Alejandro Bromas pusę metų Lietuvoje mokėsi lietuvių kalbos, istorijos, geografijos, tikybos ir etnokultūros.

Pusmečio trukmės intensyvius mokymus ir kultūrinę programą užsienio lietuviams organizavo gimnazija „Vilniaus lietuvių namai“.

FB-SV361075

 

FB-SV361076

 

Nuotr.: BFL / V. Skaraičio

Patinka? PasidalinkShare on Facebook
Facebook
0Share on VK
VK
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter