Pasaulio lietuviams – įspūdingas pakilimo takas

Šių metų liepos 10-13 dienomis Visuomenės harmonizavimo parke vyksiančiame Pasaulio lietuvių jaunimo susitikime  garsus menininkas Ray Bartkus iš keliasdešimtiems tūkstančių lempučių sukonstruotas įspūdingą pakilimo taką. Į verslo, kultūros, politikos ir mokslo festivalį susirinkusiems lankytojams bus rodomas provokuojantis,  Auksiniu scenos kryžiumi apdovanoto Cezario Graužinio teatro „Cezario grupė“ spektaklis „Drąsi šalis“. Po trijų savaičių vyksiančiame renginyje taip pat lauks ir technologinės bei meninės dirbtuvės, kalbų pamokos.

Pirmajame Pasaulio lietuvių jaunimo susitikime su lankytojų pagalba sukūręs originalų paveikslą, šiemet menininkas Ray Bartkus ketina sukonstruoti įspūdingą šviečiančią instaliaciją. Niujorke gyvenantis, pasaulinio garso lietuvių kilmės dailininkas, iliustratorius renginyje, pasitelkdamas beveik šimtą kilogramų lempučių, sukurs šviečiančią instaliaciją ir Visuomenės harmonizavimo parke esantį kalną pavers menamu lėktuvų pakilimo taku.

„Ši instaliacija –  tai taškas, savyje talpinantis tiek išeitis, naujus horizontus, svajas ir ateitį, tiek ir grįžimą, ištakas ir praeitį. Ir tuo būdu, mano manymu, puikiai apibendrina daugelio suvažiavusių šio renginio lankytojų patirtis. Turbūt ne vienas skrisdamas lėktuvu naktį, besigėrėdamas mirgančiomis apačioje liekančių ar pasitinkančių miestų šviesomis, išgyveno tą “sustok, akimirka žavinga” momentą. Šia instaliacija bandysiu tokią akimirką sustabdyti“, – mintimis apie būsimą instaliaciją dalinosi Ray Bartkus ir prisipažino, kad šią idėją svajojo įgyvendinti jau keletą metų, bet tam nebuvo tinkamos progos.

Režisieriaus Cezario Graužinio vadovaujamas teatras „Cezario grupė“ Pasaulio lietuvių jaunimo susitikime pristatys dviejų dalių šmaikščių situacijų ir saikingo humoro kupiną komediją „Drąsi šalis“. Jau daugiau kaip 11 metų gyvuojanti „Cezario grupė“ paties kurtais tekstais sieks išreikšti asmeninį santykį su dabartine Lietuvos realybe ir kartu ieškos atsakymų į universalius klausimus: apie ką svajoja statistinis jaunas žmogus Lietuvoje ir ką reiškia gyventi čia ir dabar – XXI amžiaus pradžios Lietuvoje.

Liepos 10-13 d. verslo, kultūros, politikos ir mokslo festivalyje lankytojus kvies platus kūrybinių dirbtuvių spektras. Robotikos mokykla, siekianti paversti lietuvius technologijas kuriančia visuomene, demonstruos, kaip paprastomis technologijomis praturtinti savo gyvenimą, kuriant trimačius objektus kompiuteriu ir verčiant juos fiziniais 3D spausdintuvų pagalba.

Dizainerių Ievos Ševiakovaitės ir Jolantos Rimkutės tandemas „LT identity“ kiekvienam norinčiam padės susikurti unikalų atvaizdą ant marškinėlių. Menininkė Agnė Kišonaitė drauge su renginio lankytojais dekonstruos žymųjį K. Rusecko paveikslą „Pjoveja“, paversdama jį šiuolaikinės lietuvaitės atvaizdu.

Sparčiai populiarėjanti gudrioji kalbų mokykla „Bliu Bliu“ siūlys smagų būdą mokytis įvairių kalbų. Pramoginėje programoje taip pat bus ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto studentų atstovybės sukurta sumažinta profesionalių automobilių lenktynių trasa, Jogos užsiėmimai, stalo žaidimai, Lindyhop šokiai.

Antrajame Pasaulio lietuvių jaunimo susitikime pranešimus skaitys ir diskusijose dalyvaus daugiau kaip 100 žinomų verslo, kultūros, politikos ir mokslo atstovų. Scenoje koncertus surengs Leon Somov ir Jazzu, Jurga, „Skamp“, „Golden Parazyth“, „Biplan“, „Liūdni Slibinai“, GJan, „Keymono“, „Beissoul & Einius“ ir kiti.

www.pljs2014.lt informacija

Patinka? PasidalinkShare on Facebook
Facebook
0Share on VK
VK
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter