VSF kviečia teikti paraiškas paramai gauti

Pirmosios, vientisųjų arba antrosios studijų pakopos  studentai nuo sausio 20 iki vasario 20 dienos kviečiami teikti paraiškas valstybės paramai užsienio lietuvių studijoms Lietuvos aukštosiose mokyklose gauti. Elektronines paraiškas galima pateikti fondo tinklalapyje.

Užsienio lietuviai gali pretenduoti į dviejų rūšių paramą. 126,75 Eur dydžio stipendija už studijų rezultatus bus skiriama rudens sesiją be akademinių skolų išlaikiusiems studentams.

Vienkartinė socialinė išmoka, kurios dydis priklauso nuo studento socialinių aplinkybių, siekia nuo 203 iki 319 eurų.

Pirmą kartą dėl paramos besikreipiantys užsienio lietuviai turi pateikti dokumentus ar jų kopijas, kurie patvirtina lietuvių kilmę, arba kad jie ne mažiau kaip 3 metus yra gyvenę užsienyje, o atvykę į Lietuvą pradėjo mokytis 8-12 klasėje (gimnazijos I-IV klasėje).

Studentai, norintys gauti socialinę išmoką, iki paraiškų teikimo termino pabaigos Fondui privalo pateikti socialines aplinkybes įrodančius dokumentus.

Pirmą kartą prašymą norintys pateikti studentai privalo atvykti į Valstybinį studijų fondą su asmens dokumentais, kur jiems bus suteiktas prisijungimo prie sistemos vardas ir slaptažodis.

 

Dėl detalesnės informacijos kviečiame kreiptis į Valstybinį studijų fondą tel. +370 5 263 9152 arba el. p. fondas@vsf.lt.

Daugiau apie studentams skiriamas paramas skaitykite https://vsf.lrv.lt/lt/studentams.

 

Valstybinio studijų fondo info.

2020 01 30

Patinka? PasidalinkShare on Facebook
Facebook
0Share on VK
VK
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter