Paskirstytos ES lėšomis finansuojamos papildomos doktorantūros vietos

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija skiria papildomą skaičių doktorantūros vietų. Laikinai einantis švietimo, mokslo ir sporto ministro pareigas Algirdas Monkevičius patvirtino Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšomis finansuojamų doktorantūros vietų, į kurias 2019 metais priimami doktorantai, paskirstymą mokslo ir studijų institucijoms ir mokslo ar meno kryptims. Iš viso universitetams ir valstybiniams mokslo institutams skirta 70 vietų.

Daugiausia ES lėšomis finansuojamų doktorantūros vietų skirta Vilniaus universitetui – 16, Lietuvos sveikatos mokslų universitetui – 13, Kauno technologijos universitetui – 10, Vilniaus Gedimino technikos universitetui – 9.

Švietimo, mokslo ir sporto ministro paskirtas doktorantūros vietas finansuoja Lietuvos mokslo taryba. ES lėšomis finansuojamos doktorantūros studijų vietos – tai papildomai skiriamos vietos prie tų, kurios kasmet paskirstomos įprastine tvarka.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos teikimu Vyriausybė yra patvirtinusi 2019 m. priėmimo į aukštąsias mokyklas skaičius: doktorantūros studijoms šiemet skirtos 497 valstybės finansuojamos vietos. Pernai valstybės finansavimą studijoms galėjo gauti 477 doktorantai.

ŠMM inf., nuotr.

Patinka? PasidalinkShare on Facebook
Facebook
0Share on VK
VK
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter