URM vyko ryšių su diaspora koordinatorių Lietuvos savivaldybėse susitikimas

Balandžio 2 dieną „Globalios Lietuvos“ programos įgyvendinimą koordinuojanti Užsienio reikalų ministerija kartu su Lietuvos savivaldybių asociacija surengė ryšių su diaspora koordinatorių Lietuvos savivaldybėse susitikimą.

Renginys skirtas aptarti užsienyje gyvenančių tautiečių bendruomeniškumo ir pilietiškumo skatinimą, diasporos ryšių su gimtaisiais regionais vystymo svarbą. Susitikime dalyvavo atstovai iš 31 Lietuvos savivaldybės.

Bendruomenių vystymo iniciatyvas ir bendradarbiavimo su savivaldybėmis galimybes pristatė projekto „Renkuosi Lietuvą“ atstovai, konsultuojantys į Lietuvą norinčius grįžti ir jau sugrįžusius asmenis. Patirtimi, telkiant užsienyje gyvenančius lietuvius, pasidalijo Jaunimo reikalų departamento prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, projekto „City alumni“, Pasaulio lietuvių bendruomenės pilietinės iniciatyvos „Dabar2019“ atstovai.

Renginio dalyviams buvo pristatyta naujausia užsienio lietuvių apklausa, referendumo dėl pilietybės išsaugojimo komunikacijos strategija, aptartos projekto „Globalūs regionai“ aktualijos.

URM nuotr., ULSK nuotr.

Patinka? PasidalinkShare on Facebook
Facebook
0Share on VK
VK
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter