Dalis geriausiai besimokančių studentų atgaus įmokas už studijas

2018 m. lapkričio 15 d. Valstybinio studijų fondo (toliau Fondo) valdyba patvirtino sąrašą asmenų, kuriems bus kompensuota už studijas sumokėta kaina. Už studijas sumokėtas lėšas atgaus 2446 geriausius rezultatus pasiekę studentai ir alumnai, studijavę valstybės nefinansuojamose studijų vietose.

Kompensacijoms skirta suma siekia 4,4 mln. eurų.

Aukštųjų mokyklų pateiktais asmenų elektroninio pašto adresais jau išsiųsti pranešimai apie paskirtą kompensaciją. Dėl asmens duomenų saugumo negalime skelbti viešų kompensacijas gavusių asmenų sąrašų, todėl Fondas siunčia pranešimus apie paskirtą kompensaciją elektroniniu paštu.

Asmenys, kuriems skirta už studijas sumokėtos kainos kompensacija, Fondo tinklalapyje, informacinėje sistemoje „Parama“ turi pateikti elektroninius prašymus šiai kompensacijai išmokėti. Jei asmuo iki 2018 m. gruodžio 6 d. (imtinai) tokio prašymo nepateiks, laikytina, kad už studijas suteiktos kompensacijos jis atsisako.

Kompensacija išmokama tik į to asmens, kuriam skirta kompensacija, asmeninę banko sąskaitą.

Laiku užpildžiusiems prašymus, už studijas sumokėtos įmokos bus kompensuotos iki 2018 m. gruodžio 17 d.

Šiemet kompensacijos paskirtos 9,98 proc. asmenų ir taip beveik pasiekta įstatymo nustatyta maksimali (10 proc.) riba.

Primename, kad pasitaiko atvejų, kai studentas netiksliai nurodo savo kontaktinius duomenis ar jau nebesinaudoja elektroninio pašto dėžute, kurią pateikė aukštojoje mokykloje pasirašydamas studijų sutartį. Tačiau net ir negavus pranešimo, sužinoti apie paskirtą kompensaciją galima prisijungus prie Fondo informacinės sistemos „Parama”. Tie, kuriems paskirtos kompensacijos, matys prašymo formą kompensacijai išmokėti.

Plačiau apie studijų kainos kompensavimo tvarką galima sužinoti Fondo tinklalapyje: http://vsf.lrv.lt/lt/parama-studentams-veiklos-sritys/studiju-kainos-kompensavimas-3

Papildomą informaciją Jums suteiks:

Kristina Kaučikienė

vyriausioji specialistė

+370 5 2629 626

el.pl. kristina.kaucikiene@vsf.lt

VSF inf., ULSK nuotr.

Patinka? PasidalinkShare on Facebook
Facebook
0Share on VK
VK
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter