Pokalbiai apie Lietuvą. Iš Ispanijos sugrįžusi Faustina Rūkšenaitė.

Trumpai apie save – vardas, pavardė, iš kur atvykai, koks tavo amžius, ką veiki Lietuvoje? Kur mokaisi/mokeisi? Kur dirbi? Kuo domiesi?

Esu Faustina Rūkšenaitė, man 23 metai. Daugiau nei 10 savo gyvenimo metų praleidau saulėtoje Ispanijoje. Šiuo metu studijuoju architektūrą Lietuvoje, domiuosi viskuo, kas yra susiję su menu.

Kodėl sugrįžai į Lietuvą? Kuo ji tave žavi, o gal pykdo?

Grįžome iš Ispanijos dėl sudėtingos šeimos padėties, nevisiško ten prisitaikymo iš tėvelių pusės — pasiilgta šeimos, gimtojo krašto, Lietuvos gamtos, gal ir ramybės. Jiems čia žymiai jaukiau ir geriau.

Faustina Rūkšenaitė fb nuotr
Faustina Rūkšenaitė.

Vieni sako, kad Lietuvoje nėra tiek galimybių, kiek jų yra užsienio šalyse – ką manai?

Galimybių Lietuvoje, manau, yra labai daug. Jei ieškosi, tikriausiai ir rasi. Ne tik Lietuvoj, bet ir visur, gal čia labiau nuo žmogaus priklauso ir jo paties požiūrio į gyvenimą.

Ir dar vienas – su kuo tau asocijuojasi Lietuva? Ar tai tik krepšinis?

Lietuva man pirmiausia asocijuojasi su gamta —  miškais, uogomis, grybais. Tai, kas čia išskirtina ir ko labiausiai pasiilgau gyvenant Ispanijoje.

Ačiū už atsakymus.

ŠMM, Faustinos Rūkšenaitės archyvo nuotr.

Pokalbiai apie Lietuvą – ULSK tekstų ciklas, skirtas Lietuvos valstybės šimtmečiui. Tai tekstai, kuriuose iš užsienio į Lietuvą sugrįžę lietuviai tarsi kalba su pačia Lietuva. Kalba apie viską, kas jiems aktualu, ir, žinoma, apie tai, kodėl sugrįžo.

Patinka? PasidalinkShare on Facebook
Facebook
0Share on VK
VK
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter