Pokalbiai apie Lietuvą. Iš Ukrainos sugrįžusi Ieva Beliavciv.

Trumpai apie save – vardas, pavardė, iš kur atvykai, koks tavo amžius, ką veiki Lietuvoje? Kur mokaisi/mokeisi? Kur dirbi? Kuo domiesi?

Esu Ieva Beliavciv iš Ukrainos, Lvovo, 22 metai. Lietuvoje studijuoju marketingą Vytauto Didžiojo universitete, magistrantė.

Kodėl sugrįžai į Lietuvą? Kuo ji tave žavi, o gal pykdo?

Nusprendžiau, kad Ukrainoje studijuoti nenoriu, nes išsilavinimo lygis per žemas. Taip pat, manau, kad Lietuvoje lengviau rasti darbą nei Ukrainoje ir šiaip jaunimui Lietuvoje yra daugiau perspektyvų. Mokslams – tai irgi gera šalis, nes kokybė žymiai geresnė ir ne taip brangu, kaip, pavyzdžiui, Lenkijoje.

 Vieni sako, kad Lietuvoje nėra tiek galimybių, kiek jų yra užsienio šalyse – ką apie tai manai?

Žiūrint, iš kurios pusės pažiūrėsi. Žinoma, kad kai kurios Europos Sąjungos šalys turi daugiau galimybių ir pasiūlymų, bet Ukrainoje jų žymiai mažiau nei Lietuvoje.

Su kuo tau asocijuojasi Lietuva? Ar tai tik krepšinis?

Lietuva – tai šaltis, vėjai, šalta, bet graži jūra, krepšinis, cepelinai. Lietuva – nuostabus pavyzdys kitoms  posovietinėms šalims, kaip daug galima pasiekti ir pakeisti.

Ko norėtum paklausti Lietuvos – juk jai šimtas metų?

Kodėl lietuviai taip tave nuvertina?

Ko palinkėtum Lietuvai šimtmečio proga?

Linkiu susigrąžinti milijonus, kurie išvažiavo, nes, pasak jų, geriau būti valytoja Londone, nei geru specialistu Lietuvoje ir kurti jos ateitį.

Ačiū už atsakymus

Pokalbiai apie Lietuvą – ULSK tekstų ciklas, skirtas Lietuvos valstybės šimtmečiui. Tai tekstai, kuriuose iš užsienio į Lietuvą sugrįžę lietuviai tarsi kalba su pačia Lietuva. Kalba apie viską, kas jiems aktualu, ir, žinoma, apie tai, kodėl sugrįžo.

ŠMM nuotr.

Patinka? PasidalinkShare on Facebook
Facebook
0Share on VK
VK
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter