Vilniuje prasidėjo Globalios Lietuvos forumas

Šiandien prasidėjo dvi dienas truksiantis Globalios Lietuvos forumas 2017  „Valstybės ir diasporos partnerystė“. Renginys sukvietė apie 150 užsienio lietuvių organizacijų atstovų, diasporos profesionalų, Lietuvos ir užsienio įstaigų bei institucijų atstovų bei į Lietuvą grįžusių asmenų iš 27 užsienio valstybių ir Lietuvos.

Renginio dalyviai aptaria užsienyje gyvenančių lietuvių tapatybės ir ryšio su Lietuvą išlaikymo, valstybės ir diasporos bendradarbiavimo, darbo ir verslo galimybių Lietuvoje, paramos ir integracijos priemonių ketinantiems grįžti ir jau sugrįžusiems lietuviams ir kitus klausimus.

„Visi čia esate tais svarbiais taškais, kuriuos sujungdami kuriame ryšius tarp valstybės ir diasporos. Jūs esate pavyzdys, akivaizdžiai įrodantis, kad galima svariai prisidėti prie Lietuvos gerovės kūrimo tiek gyvenant Lietuvoje, tiek užsienyje. Labai vertiname šią Jūsų veiklą“, – teigė renginio dalyvius pasveikinęs užsienio reikalų viceministras Darius Skusevičius.

„Tikime, kad Jūs, suvažiavę iš skirtingų pasaulio šalių bei dirbantys Lietuvoje, turite unikalių ir skirtingų patirčių, stiprinant Lietuvos ir diasporos ryšius. Visos šios patirtys leis pasiūlyti naudingų ir reikšmingų įžvalgų ir idėjų, kurios bus realizuotos atnaujinto Lietuvos ir diasporos bendradarbiavimo modelio pavidalu. Linkiu, kad sugebėtumėme atrasti ir branginti savo lietuviškos tapatybės turtus“, – sakė viceministras.

Renginio metu dalyviams pranešimą taip pat skaitė Vilniaus arkivyskupas metropolitas Gintaras Grušas, 1983–1987 metais ėjęs Pasaulio lietuvių jaunimo sąjungos pirmininko pareigas. Sėkminga Airijos patirtimi pasitelkiant diasporą investicijų pritraukimui ir šalies ūkio pažangai pasidalino viešnia iš Airijos Joanna Murphy – agentūros „Connect Ireland“ generalinė direktorė.

Daugiau nuotraukų  URM Flickr paskyroje

URM inf., nuotr.

Patinka? PasidalinkShare on Facebook
Facebook
0Share on VK
VK
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter