Užsienio reikalų ministerijoje susirinko užsienio lietuviai

Užsienio reikalų ministerijoje prasidėjo užsienio lietuvių organizacijų viešųjų ryšių seminaras, į kurį susirinko 64 užsienio lietuvių organizacijų atstovai iš 32 pasaulio šalių.

„Taikli, savalaikė komunikacija dažnai yra raktas į sėkmę tiek organizacijos viduje, tiek jos ryšyje su išore. Kviečiu užsienio lietuvių organizacijas didinti prasmingos jūsų bendruomeninės veiklos žinomumą Lietuvoje, taip stiprinant valstybės ir diasporos partnerystę“, – sveikindamas susirinkusius seminaro dalyvius sakė užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Seminaras organizuojamas atsižvelgus į organizacijų išreikštą interesą gilinti žinias viešųjų ryšių, komunikacijos srityje, aktyviau ir efektyviau bendrauti su Lietuvos ir savo gyvenamų šalių žiniasklaida, pristatant bendruomeninę lietuvių veiklą, kuriant teigiamą Lietuvos įvaizdį, reaguojant į propagandines žinias.

Manoma, kad šiuo metu užsienyje gyvena apie 1,3 milijono lietuvių ar lietuvių kilmės asmenų. Užsienio reikalų ministerija įgyvendina ir koordinuodama Globalios Lietuvos – užsienio lietuvių įsitraukimo į valstybės gyvenimą – kūrimo programą.

Spalio 30-31 dienomis Arkangelo konferencijų ir meno centre vyks URM organizuojamas Globalios Lietuvos forumas „Valstybės ir diasporos partnerystė“, kuriame dalyvaus apie 150 diasporos profesionalų, užsienio lietuvių organizacijų lyderių, Lietuvos institucijų, nevyriausybinių organizacijų, verslo atstovų. Daugiau informacijos: diasporosprofesionalai@urm.lt.

Daugiau nuotraukų URM Flickr paskyroje

URM inf., nuotr.

Patinka? PasidalinkShare on Facebook
Facebook
0Share on VK
VK
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter