Lietuva tęs paramą Rytų Ukrainos mokykloms

Užsienio reikalų viceministras Darius Skusevičius spalio 12 dieną Vilniuje susitiko su mokytojais iš Ukrainos Donecko ir Luhansko sričių, kurie dalyvauja mokymuose pagal projektą „Kelyje į pokyčius 2017“.

Susitikime D. Skusevičius pažymėjo, kad Lietuva yra pasirengusi tęsti paramą Rytų Ukrainos mokykloms ir prisidėti prie tiesioginių žmonių kontaktų užmezgimo bei stiprinimo. Viceministras pabrėžė išskirtinį mokytojų vaidmenį. „Jūsų rankose Ukrainos ateitis, nes jūs ugdote šalies jaunimą“, – sakė D. Skusevičius.

Ukrainos pedagogai dėkojo už galimybę susipažinti su Lietuvos švietimo sistema, susitikti bei pabendrauti su kolegomis bei pasisemti naujų idėjų.

Projektas „Kelyje į pokyčius 2017“ yra finansuojamas Lietuvos ir Švedijos vyriausybių, juo siekiama prisidėti prie švietimo proceso kokybės gerinimo nuo karo nukentėjusiuose Rytų Ukrainos regionuose. Įgyvendinant projektą, Donecko ir Luhansko sričių mokyklose bus pagerintos moksleivių mokymosi sąlygos, atsiras naujos, ugdymo proceso modernizavimui būtinos įrangos ir metodinių priemonių, Ukrainos moksleiviai ir mokytojai turės galimybę apsilankyti Lietuvoje.

Lietuva remia ne vieną projektą, kuriais siekiama padėti Ukrainos vaikams – moksleiviai iš Rytų Ukrainos mokosi Vilniaus lietuvių namuose, organizuojamos kūrybinės stovyklos bei specialūs mokymai Rytų Ukrainos mokytojams ir mokyklų psichologams.

URM inf., nuotr.

Patinka? PasidalinkShare on Facebook
Facebook
0Share on VK
VK
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter