Studentai pasitiki valstybės įsipareigojimais – pavasario semestrą padaugėjo valstybės remiamų paskolų gavėjų

Studentai, neturintys lėšų mokesčiui už studijas sumokėti ar pragyvenimo išlaidoms, 2017 m. pavasario semestrą aktyviai naudojosi valstybės remiamų paskolų teikiamomis galimybėmis. Tai, kad mūsų šalies aukštųjų mokyklų studentai vis aktyviau kreipiasi į Valstybinį studijų fondą dėl valstybės remiamų paskolų, rodo augantis paskolų gavėjų skaičius bei pasirašytų sutarčių suma.

2017 metų pavasario semestrą Lietuvos aukštųjų mokyklų studentams suteikta valstybės garantija 1743 valstybės remiamoms paskoloms, kurių suma 1,606 mln. eurų. Su kredito įstaiga – „Swedbank“, AB pasirašyta 1551 valstybės remiamų paskolų sutartis, kurių suma 1,460 mln. eurų.

Palyginti su 2016 m. pavasario semestru, šiemet pasirašyta 173 sutartimis daugiau, o pasirašytų sutarčių suma išaugo 196 tūkst. eurų.

Nesuspėjusieji pasirašyti sutarčių pavasarį ar tie, kuriems paskolos nepaskirtos, rudenį vėl turės galimybę teikti prašymus valstybės remiamoms paskoloms gauti. Paskolos teikiamos dukart per metus (rudens ir pavasario semestrą).

Valstybinis studijų fondas primena, kad valstybės remiamos paskolos yra pagrįstos valstybės garantiniais įsipareigojimais. Valstybės remiamos paskolos gali padėti studentams siekti svajonės – aukštojo mokslo teikiamų žinių ir galimybių.

Daugiau vsf.lrv.lt

VSF inf., Nikolay Zezyulchik nuotr.

Patinka? PasidalinkShare on Facebook
Facebook
0Share on VK
VK
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter