Ministras susitiko su Užsienio lietuvių studentų klubo atstovais

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius gegužės 3 dieną susitiko su Užsienio lietuvių studentų klubo atstovais. Susitikime dalyvavo 10 įvairiose Lietuvos aukštosiose mokyklose studijuojančių lietuvių kilmės jaunuolių iš 6 užsienio šalių – Baltarusijos, Lenkijos, Moldovos, Rusijos, Latvijos ir Urugvajaus.

Ministras pasidžiaugė užsienio lietuvių jaunimo iniciatyvumu ir aktyvumu, Užsienio lietuvių studentų klubo veikla, prisidedančia prie lietuvybės puoselėjimo. Studentai domėjosi URM veiklos prioritetais, galimu ministerijos ir klubo bendradarbiavimu, aptarė dvigubos pilietybės klausimą, kitas Lietuvos aktualijas.

Užsienio lietuvių studentų klubas  – 2006 m. įsteigta organizacija, vienijanti lietuvių kilmės jaunimą, studijuojantį Lietuvos aukštosiose mokyklose.  Klubas jungia apie 120 lietuvių kilmės studentų. Šiuo metu Lietuvoje studijuoja apie 300 lietuvių kilmės jaunuolių iš įvairių užsienio šalių, daugiausia iš Baltarusijos, Lenkijos, Rusijos, Vokietijos, Jungtinės Karalystės. Klubo nariai aktyviai organizuoja ir dalyvauja Lietuvoje vykstančiose mentorystės programose, kultūriniame ir visuomeniniame gyvenime.

Daugiau nuotraukų čia.

URM nuotr., inf.

Patinka? PasidalinkShare on Facebook
Facebook
0Share on VK
VK
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter