Užsienio lietuvių studentus suvienijo bendras Kūčių stalas

Gruodžio 17 dieną švenčių šurmulyje trumpai akimirkai prie bendro Kūčių stalo pasidžiaugti vienas kitu, prisiminti nuveiktus metų darbus susirinko Užsienio lietuvių studentų klubo nariai. Smagu buvo dar kartą „nukeliauti“ į pažintines ekskursijas į Estiją, Šiaulius, apsilankymus Vytauto Kasiulio, Šarūno Saukos paveikslų parodose bei įvairiuose muziejuose, teatruose, pokalbius su signatarais. Prisiminimų audrą sukėlė Pasaulio lietuvių jaunimo suvažiavimas, kuriame smarkiai pliaupęs lietus suteikė galimybę susipažinti su įžymiais Lietuvos žmonėmis po vienu tuomet visus gelbėjusiu lietpalčiu.

Užsienio lietuvių studentų klubas jau dešimt metų vienija jaunuolius atvykusius studijuoti į Lietuvą iš įvairių pasaulio šalių. Šis klubas negalėtų egzistuoti be tėvų, mokytojų, lituanistinių bendruomenių užsienyje, kurie mus ragino grįžti į Lietuvą, išmokė mylėti savo tėvynę gyvenant svetur. Jau dešimt metų Užsienio lietuvių studentų klubu rūpinasi, palaiko jį ir skatina veikti: Švietimo ir mokslo ministerijos Užsienio lietuvių skyriaus vedėja Virginija Ringevičienė ir Daiva Žemgulienė, buvusi Užsienio lietuvių švietimo centro vedėja Aldona Kodytė, Vilniaus lietuvių namų direktorius Gintautas Rudzinskas, Užsienio lietuvių švietimo skyriaus vedėja Asta Turskienė. Tačiau AČIŪ mes tariame ir visiems buvusiems, esamiems ir būsimiems nariams. Mums smagu Lietuvą pažinti kartu!

Mielieji, belaukiant Šv. Kalėdų linkime, kad ramybė, džiaugsmas ir sėkmė pasiektų ir sušildytų kiekvieno Jūsų širdis. Sėkmės visiems ir gražaus Šv. Kalėdų laukimo!

ULSK inf., nuotr.

Patinka? PasidalinkShare on Facebook
Facebook
0Share on VK
VK
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter