Ministras L. Linkevičius dėkoja Vilniaus lietuvių namams už galimybę Ukrainos vaikams mokytis Lietuvoje

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius spalio 7 dieną padėkojo Vilniaus lietuvių namų direktoriui Gintautui Rudzinskui, kurio vadovaujama mokykla jau trečius metus iš eilės suteikia galimybę vaikams iš Rytų Ukrainos mokytis Lietuvoje.

„Džiaugiuosi, kad turime žmonių, kurie tyliai, bet nuosekliai padeda puoselėti dvišalius santykius, svariai prisideda prie pagalbos nukentėjusiems teikimo ir rodo sektiną pavyzdį kitiems. Turime gerą bičiulį, statantį tvirtus Lietuvos ir Ukrainos žmones jungiančius tiltus“, – sakė L. Linkevičius.

Užsienio reikalų ministras įteikė padėką G. Rudzinskui susitikime su naujai atvykusia penkiolikos moksleivių iš Ukrainos grupe. Vaikai kartu su juos lydinčia mokytoja į Lietuvą atvažiavo iš Donecko ir Luhansko sričių. Mokiniai yra iš nukentėjusių nuo Rusijos karinės agresijos prieš Ukrainą šeimų.

Susitikime taip pat dalyvavo Ukrainos ambasadorius Lietuvoje Volodymyras Jacenkivskis.

L. Linkevičius pažymėjo, kad vaikai gali jaustis kaip namie, nes svečiuojasi jiems draugiškoje šalyje, gerai suprantančioje sunkumus, kuriuos šiuo metu tenka išgyventi Ukrainai ir jos žmonėms.

Ministras linkėjo vaikams prasmingai išnaudoti mokslo metus Lietuvoje, išmokti daug naujo ir užmegzti ryšius su bendramoksliais lietuviais. L. Linkevičius išreiškė viltį, kad moksleiviai ateityje taps kūrybingomis ir rūpestingomis asmenybėmis – tikrais patriotais ir savo šalies kūrėjais.

Mokiniai 2016–2017 m. mokslo metais mokysis Vilniaus lietuvių namuose. Ši mokslo įstaiga nuo 2014 m. priima mokinius iš Ukrainos vieneriems mokslo metams, apgyvendina juos ir suteikia visas mokymuisi reikalingas sąlygas. Vaikų mokslus finansuoja Lietuvos Vyriausybė.

URM inf., nuotr.

Patinka? PasidalinkShare on Facebook
Facebook
0Share on VK
VK
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter