ULSK susitiko su Lietuvos nepriklausomybės akto signataru L. Sabučiu

Belaukdami Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos, Užsienio lietuvių studentų klubo nariai lankėsi Lietuvos Respublikos Seime. Tai nebuvo pirmasis ULSK apsilankymas šiuose istoriniuose rūmuose. Juk ir anksčiau ne kartą čia teko buvoti įvairiausiomis progomis, tačiau šiais metais ULSK  nusprendė geriau susipažinti su Seimo veiklos ypatumais, jo istorija ir svarba šiandien dienos darbuose.

ULSK pasitiko Justė Radzevičiūtė-Laugalienė, LR Seimo Komunikacijos departamento darbuotoja ir pravedė labai įdomia ekskursiją. Jos metu ULSK buvo parodytos prabangios dovanos, įteiktos užsienio šalių delegacijų LR Seimui, darbinėse bei proginėse salėse. Nors dauguma ULSK narių  negali balsuoti ir rinkti Seimo narių, įdomu buvo susipažinti su šios institucijos veikimo principais, lankytis vietose, kur priimami svarbiausi įstatymai. Didžiausį įspūdį ULSK sukėlė garsioji Kovo 11-osios akto salė, kur buvo priimtas ir pasirašytas aktas, davęs laisvę dabartinei kartai. Gidė ne tik dar kartą paaiškino šio akto svarbą, bet ir priminė sunkų kelią jo link.

Vėliau ULSK nariai susitiko su Lietuvos nepriklausomybės akto signataru Liudviku Sabučiu. Jis  paprastai ir aiškiai papasakojo apie savo vaikystę, jaunystę – kasdienį gyvenimą sovietinėje Lietuvoje. Taip pat jis paaiškino, kodėl ryžosi nelikti abejingu ir pasistengti atkurti valstybę, apie kurią jam, dar jaunystėje, pasakojo jo vyresni giminaičiai.

Nors ULSK nariai yra gimę užsienyje, kai Lietuva kovojo už savo nepriklausomybę, nariai jaučia didelę pagarbą žmonėms, kurie nepabijojo ir kovojo už valstybės laisvę. Dėka jų ULSK nariai gali grįžti ir studijuoti tėvynėje. Apsilankymas Seime, susitikimas su vienu iš mūsų istorijos kūrėju dar kartą mums priminė, kad didvyrių nereikia toli ieškoti. Jie dirba ir gyvena tarp mūsų, deja, dažnai užmirštami, tačiau gyvybiškai – lyg kelrodžiai mums reikalingi.

Patinka? PasidalinkShare on Facebook
Facebook
0Share on VK
VK
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter