Mokytoja V. Bartkienė: Vilniaus lietuvių namai visada priminė jaukų lizdą

Lietuvių kalbos vyresnioji mokytoja Violeta Bartkienė iš pat pradžių nujautė, kad Lietuvių namai – išskirtinė vieta. Per visus 18 darbo metų džiaugiasi būdama šios darnios ir draugiškos bendruomenės dalimi. Mokiniams stengiasi būti ne tik mokytoja, bet ir draugė, patikėtinė, reikiant, net atstoti tėvelius, padėti apsispręsti priimant svarbius sprendimus, išklausyti, patarti. Toks ryšys galimas tik turint artimus ir šiltus santykius su moksleiviais.

Didžiausias džiaugsmas ir laimė – įžiebti mokinių širdyse kūrybiškumo ugnelę, džiaugtis kalbančiųjų ir rašančiųjų vidine šiluma, atspindinčia skirtingus temperamentus, charakterius, slapčiausius lūkesčius, siekius, viltis ir norus. O didžiausias paskatinimas – tikėjimas savo darbu ir jo vaisiais.

„Bėga laikas, kinta vertybių sistema, tačiau tiesa, kad ši mokykla ypatinga, yra gyva ir nenuginčijama. Mokykla visada priminė didelį jaukų lizdą. Čia niekada netrūko įvairiausios šilumos. Svarbiausia – dvasinės. Tikiuosi, taip liks ir ateity“, – įsitikinusi V. Bartkienė.

Tekstas iš prisiminimų leidinio „Sugrįžti. Prisiminti. Tikėti.“, skirto Vilniaus Lietuvių namų mokyklos 25-mečiui paminėti.

2015 metais spalio 2 dieną Vilniaus lietuvių namai šventė savo 25-metį. Jau daug mokinių iš viso pasaulio valstybių peržengė mokyklos slenkstį, varstė klasių duris, trynė mokyklos suolus, išsinešė nemažai žinių, padedančių kurti ateitį bei savarankiškus gyvenimus. Visiems jiems mokykla tapo antraisiais namais.

Tokios jubiliejinės sukakties proga trys mokiniai – Rimas Leonavičius ir Tomas Valkauskas, 2015  mokslo metų abiturientai, bei dabartinė IV gimnazinės klasės mokinė Martyna Krasauskaitė nusprendė padovanoti mokyklai dovaną: įamžinti pedagogų, administracijos, bendrabučio auklėtojų kartais nostalgiškus, kartais linksmus prisiminimus, jų gražias bei liūdnas akimirkas, patirtus  jausmus, ateities troškimus.

P. Taraškevičiaus nuotr.

Patinka? PasidalinkShare on Facebook
Facebook
0Share on VK
VK
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter