Užsienio reikalų ministras susitiko su Lietuvoje besimokančiais vaikais iš Ukrainos

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius gruodžio 23 dieną Vilniuje susitiko su Lietuvoje besimokančiais vaikais iš Rytų Ukrainos. Ministras linkėjo moksleiviams įgyti naujos patirties, būti smalsiems, kūrybingiems, ragino vaikus domėtis socialiniu ir politiniu savo šalies gyvenimu, stropiai mokytis užsienio kalbų.

„Linkiu, kad užaugtumėte sąžiningomis, atsakingomis, stipriomis ir rūpestingomis asmenybėmis – tikrais savo šalies lyderiais“, – sakė L. Linkevičius.

Jis išreiškė viltį, kad artimiausiu metu vaikai su savo tėvais galės laisvai keliauti po visą Europą, kuriai jie teisėtai priklauso, ragino išnaudoti atsiveriančias galimybes, pabaigus mokslus, kvietė studijuoti Lietuvoje.

Jis taip pat informavo vaikus apie šiais metais Lietuvos ir Ukrainos Vyriausybių pasirašytą susitarimą dėl Lietuvos ir Ukrainos jaunimo mainų tarybos steigimo. Tarybos tikslas – skatinti dvišalį jaunimo bendradarbiavimą – įgyvendinti jaunimo mainus, projektus, jaunimo renginius, susitikimus, kitas bendras iniciatyvas ir publikacijas.

Ministras pažymėjo moksleiviams, kad Lietuvos ir Ukrainos dvišaliai santykiai yra ypač geri ir aktyviai plėtojami, Lietuva remia Ukrainos siekį tapti euroatlantinės šeimos nare ir yra pasiruošusi toliau perduoti Ukrainai sukauptas integracijos į ES ir reformų įgyvendinimo žinias.

L. Linkevičius pabrėžė, kad Lietuva tvirtai remia Ukrainos nepriklausomybę, teritorinį vientisumą ir niekada nepripažins Rusijos įvykdytos Krymo okupacijos.

Lietuvoje 2015/2016 m. mokslo metais mokosi 15 vaikų iš Ukrainos Donecko ir Luhansko sričių, vaikai yra iš nukentėjusių nuo konflikto Rytų Ukrainoje šeimų. Vaikų mokslus finansuoja Lietuvos Vyriausybė.

URM inf. ir nuotr.

Patinka? PasidalinkShare on Facebook
Facebook
0Share on VK
VK
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter