Lietuvos studentai kviečiami stažuotis NASA mokslinių tyrimų centre

Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA) skelbia konkursą studentams stažuotis NASA mokslinių tyrimų centre JAV. Stažuotės metu Lietuvos studentai dirbdami kartu su NASA mokslininkais ir tarptautiniais partneriais galės įgyti unikalių žinių ir praktinės patirties.

„Stažuotė NASA mokslinių tyrimų centre suteikia puikią progą studentams susipažinti su priešakiniais moksliniais tyrimais, užmegzti bendradarbiavimo ryšius ir įgytą patirtį parvežti į Lietuvą“, – sako švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis.

„2014 m. pasirašius bendradarbiavimo sutartį su NASA, mūsų šalies studentams atsivėrė unikali galimybė vykti į stažuotę ir padirbėti NASA tyrimų centre. Bus suteikiama galimybė naudotis NASA infrastruktūra ir resursais bei įgauti patirties bendradarbiaujant su geriausiais mokslininkais ir inžinieriais, todėl kviečiame studentus aktyviai dalyvauti šiame konkurse“, – teigia Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros direktorius Arūnas Karlonas.

Laimėjusieji konkursą šį rudenį keturis mėnesius stažuosis NASA Mokslinių tyrimų centre AMES, įsikūrusiame Palo Alto, Kalifornijos valstijoje. Stažuotės metu studentai iš įvairių pasaulio šalių dirbs prie konkrečių tyrimų projektų ir prisidės prie pačių pažangiausių mokslinių tyrimų vykdymo ir kosminių technologijų kūrimo.

Dalyvauti konkurse gali STEM mokslų – gamtos, technologijų, inžinerijos ir matematikos studentai. Kandidatai privalo puikiai mokėti anglų kalbą ir turėti ne žemesnį nei 8 balų bendrą studijų rezultatų vidurkį. Paraiškas konkursui galima teikti iki balandžio 24 d. 14 val.

2014 m. spalio 7 d. Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA) ir NASA pasirašė dvišalį bendradarbiavimo susitarimą dėl tarptautinės stažuočių programos LRV delegacijos vizito į JAV metu.

JAV Nacionalinė aeronautikos ir kosmoso administracija (NASA) yra viena žinomiausių mokslinių tyrimų institucijų visame pasaulyje. Nuo jos įkūrimo 1958 m. iki šių dienų NASA atliko pagrindinį vaidmenį įsimintinuose kosmoso tyrimų epizoduose. Turėdama beveik 18 mlrd. JAV dolerių metinį biudžetą, NASA gali finansuoti aukščiausio lygio mokslinius tyrimus ir technologijų kūrimą.

Daugiau informacijos apie konkursą galima rasti MITA svetainėje: http://www.mita.lt/lt/naujienos/aktualijos/mita_kviecia_studentus_stazuotis_nasa_moksliniu_tyrimu_centre

Patinka? PasidalinkShare on Facebook
Facebook
0Share on VK
VK
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter