Priimami išeivijos studentų prašymai paramai gauti

Nuo sausio 26 d. iki vasario 20 d. Valstybinis studijų fondas priima išeivijos ir lietuvių kilmės vaikų, vaikaičių, provaikaičių, studijuojančių Lietuvos aukštosiose mokyklose, elektroninius prašymus valstybės paramai gauti. Ji yra skiriama pirmosios ir antrosios pakopos bei vientisųjų studijų studentams.

Išeivijos studentai gali pretenduoti į dviejų rūšių paramą: stipendiją ir vienkartinę socialinę išmoką. Stipendijos skiriamos konkurso būdu vienam semestrui ir šiuo metu siekia 114 eurų. Vienkartinė socialinė išmoka (nuo 202,73 iki 318,58 eurų) gali būti skirta įvertinus pretenduojančio gauti paramą šeimos socialinę padėtį. Stipendijos skiriamos tik pažangiems studentams, socialinę išmoką gali gauti ir turintys skolų.

Elektroninę paraišką studentai gali pateikti užsukę į tinklalapį, prisijungę prie fondo informacinės sistemos „Parama” ir užpildę prašymo formą „Parama išeivijai”. Pateikę paraišką ir gavę pranešimą, kad reikia pristatyti dokumentus, studentai, juos privalo pateikti fondui iki vasario 20 dienos.

Pirmą kartą dėl paramos besikreipiantys lietuvių kilmės užsieniečių vaikai, vaikaičiai, provaikaičiai būtinai turi pateikti užsienio lietuvių kilmę patvirtinantį dokumentą, o išeivijos vaikai, vaikaičiai ir provaikaičiai – dokumentą, patvirtinantį, kad prieš atvykdami į Lietuvą jie ne mažiau kaip trejus metus gyveno užsienyje ir atvyko į Lietuvą ne anksčiau kaip į devintą klasę.

Užsienio lietuviai, norintys gauti socialinę išmoką, iki paraiškų teikimo termino pabaigos fondui privalo pateikti dokumentus, patvirtinančius jų prašyme nurodytas socialines aplinkybes, arba teisės aktų nustatyta tvarka patvirtintas jų kopijas.

Patinka? PasidalinkShare on Facebook
Facebook
0Share on VK
VK
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter