Gerai besimokantiems grąžinama už studijas sumokėta kaina

Valstybinio studijų fondo valdyba patvirtino sąrašą asmenų, kuriems šiais metais bus kompensuota už studijas sumokėta kaina. Iki šių metų pabaigos į studijas investuotas lėšas atgaus net 2197 geriausių rezultatų pasiekę studentai ir alumnai, studijavę valstybės nefinansuojamose studijų vietose.

Lapkričio 25 dieną elektroniniu paštu bus išsiųsti pranešimai, apie paskirtą kompensaciją. Asmenys, norėdami ją gauti, privalės užpildyti prašymą paskirtai kompensacijai išmokėti. Jei asmuo iki 2014 m. gruodžio mėn. 10 dienos tokio prašymo nepateiks, laikytina, kad už studijas suteiktos kompensacijos jis atsisako.

Galimybė atgauti už studijas sumokėtą kainą atsiranda du kartus: po dviejų studijų metų (arba pabaigus pusę studijų programos) ir po studijų baigimo. Už studijas sumokėta kaina kompensuojama už visą laikotarpį arba to laikotarpio dalį, kuomet asmuo studijavo valstybės nefinansuojamose vietoje.

Šiais metais Švietimo ir mokslo ministerija skyrė kompensacijoms daugiau nei 14,2 mln. litų.

Daugiausia lėšų (per 1,4 mln. litų) suteikta Lietuvos sveikatos universiteto studentams ir alumnams. Didžiausia vienam asmeniui tekusi suma viršija 56 tūkstančius litų (studijų programa – orlaivių pilotavimas).

Studijas kolegijose pasirinkusiesiems skirta 1220 už studijas sumokėtos kainos kompensacijų. Universitetų studentams ir absolventams suteiktos 977 kompensacijos.

Plačiau čia.

Steven S. nuotr. / www.flickr.com

Patinka? PasidalinkShare on Facebook
Facebook
0Share on VK
VK
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter