VRK ragina užsienyje gyvenančius rinkėjus suskubti registruotis balsuoti užsienyje

Ši savaitė – paskutinė, kai užsienyje gyvenantys lietuviai dar gali registruotis balsuoti Seimo rinkimuose. Prašymus balsuoti dar priima 25 Lietuvos diplomatinės atstovybės ir konsulinės įstaigos.

Likus mažiau kaip 2 savaitėms iki Seimo rinkimų balsuoti užsienyje užsiregistravo beveik 36 tūkst. rinkėjų. Balsuoti užsienyje norinčių piliečių skaičius auga kasdien, o Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) fiksuoja, kad Pasaulio lietuvių apygarda pagal rinkėjų skaičių šiuo metu jau lenkia 45 vienmandates rinkimų apygardas Lietuvoje.

VRK pirmininkės Lauros Matjošaitytės teigimu, kasdien augantys balsuoti Seimo rinkimuose norinčių užsienio lietuvių registracijų skaičiai išties džiugina, tai rodo, kad už Lietuvos ribų gyvenantiems mūsų šalies piliečiams tikrai rūpi, kokį parlamentą turėsime ateinančius ketverius metus.

Iš viso balsavimą užsienyje vykdo 51 diplomatinė atstovybė ir konsulinė įstaiga. Daugiau kaip pusėje jų registracija balsuoti jau baigėsi, tačiau šią savaitę dar 25 diplomatinės atstovybės ir konsulinės įstaigos registraciją balsuoti Seimo rinkimuose užsienyje tęsia. Didžioji dauguma, net 93 proc., rinkėjų registruodamiesi balsuoti rinkimuose pageidauja balsuoti paštu.

Šią savaitę dar galima užsiregistruoti balsuoti šiose Lietuvos diplomatinėse atstovybėse:

Austrijoje, JAV, Čikagoje, Nyderlanduose, Rusijoje, Švedijoje, Ženevoje, Ukrainoje, Gardine – iki rugsėjo 28 d. 23.59 val. (Lietuvos laiku).

Danijoje – iki rugsėjo 29 d. 23.59 val. (Lietuvos laiku).

Baltarusijoje, Estijoje, Graikijoje, Kaliningrade, Sovetske – iki rugsėjo 30 d. 23.59 val. (Lietuvos laiku).

Los Andžele, Niujorke, Jungtinėje Karalystėje, Jungtiniuose Arabų Emyratuose, Prancūzijoje, Suomijoje, Seinuose – iki spalio 1 d. 23.59 val. (Lietuvos laiku).

Lenkijoje – iki spalio 2 d. 23.59 val. (Lietuvos laiku).

Airijoje – iki spalio 3 d. 23.59 val. (Lietuvos laiku).

Vokietijoje – iki spalio 4 d. 23.59 val. (Lietuvos laiku).

Registruotis balsuoti reikia VRK elektroninių paslaugų portale www.rinkejopuslapis.lt.

Kaip tai padaryti, galite pamatyti ČIA

Atsižvelgdami į tai, kad dėl COVID-19 situacijos balsavimas ambasados ar konsulinės  įstaigos patalpose Seimo rinkimų metu gali būti apribotas, VRK rekomenduoja registruotis balsuoti paštu. 

Kontaktams: 
Tel. (8 5) 239 6295 
El. p. komunikacija@vrk.lt

Šaltinis VRK.lt

Patinka? PasidalinkShare on Facebook
Facebook
0Share on VK
VK
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter