Užsienio reikalų ministerijoje vyko tarptautinio muzikos festivalio „Sugrįžimai“ konferencija

Užsienio reikalų ministerijoje vyko tarptautinio muzikos festivalio „Sugrįžimai“ konferencija „Kuriu Lietuvą kaip muziką“.

Konferencija tradiciškai vyksta įpusėjus festivaliui, kurį globoja ir remia Užsienio reikalų ministerija.

Lietuvoje užaugę, o dabar įvairiose pasaulio šalyse Lietuvos vardą ir Lietuvos autorių kūrinius garsinantys muzikai pasidalino studijų ir darbo užsienyje patirtimi, aptarė grįžimo į Lietuvą galimybes, išvykusiųjų iš Lietuvos muzikinio identiteto, išlaikančio tėvynės šaknis, paieškas.

Balandžio 16 dieną kartu su Užsienio reikalų ministerijos Užsienio lietuvių departamento direktoriumi Marijumi Gudynu aptartos užsienyje dirbančių, studijuojančių muzikų ryšio su Lietuva stiprinimo galimybės, diskutuota apie Lietuvos institucijų, lietuvių bendruomenių, atskirų asmenybių veiklą, įgalinančią apjungti visų Lietuvoje ir užsienyje gyvenančių tautiečių darbus, nukreiptus Lietuvos gerovės kūrimui ir skleidžiančius pozityvias žinias apie Tėvynę, jos kultūrą, muziką pasaulyje.

Lietuvos muzikos rėmimo fondas šiais metais jau 21-ąjį kartą sukvietė Lietuvos muzikus, dirbančius užsienyje, ir jų kolegas užsieniečius koncertuoti visoje Lietuvoje. Šiais metais festivalis skirtas Pasaulio lietuvių metams.

Festivalis „Sugrįžimai“  prasidėjo kovo 27 dieną, o jį užbaigs balandžio 30 dieną Vyriausybės rūmuose vyksiantis Dresdeno filharmonijos styginių kvarteto ir Lietuvos, Austrijos, Izraelio, Japonijos, Vokietijos solistų koncertas. Festivalio metu iš viso vyko ir vyks 17 koncertų, kuriuose dalyvauja 16 Lietuvos muzikų, gyvenančių užsienyje, 11 jų kolegų užsieniečių ir 18 Lietuvoje gyvenančių atlikėjų. Sulaukta muzikų iš 16 šalių: Austrijos, Belgijos, Italijos, Izraelio, Japonijos, JAV, JK, Nyderlandų, Norvegijos, Pietų Korėjos, Portugalijos, Prancūzijos, Švedijos, Šveicarijos, Uzbekijos, Vokietijos.

URM inf., nuotr.

Patinka? PasidalinkShare on Facebook
Facebook
0Share on VK
VK
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter