Prasidėjo Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimas, didelių idėjų ir geros muzikos festivalis

Prasidėjo ketvirtasis Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimas. Harmony parke, Prienų rajone vykstantis festivalis tęsis iki pat sekmadienio. Susitikimo metu diskutuosime aktualiausiomis verslo, mokslo, politikos ir kultūros temomis ir garsiai su geriausiais lietuviškos muzikos atlikėjais švęsime Lietuvos šimtmetį. Festivalyje dalyvauja daugiau nei 3 000 dalyvių iš 40 šalių.

Politikos diskusijų programa kvies pažvelgti į mūsų šalies ateitį. Su kunigu Antanu Saulaičiu, režisiere Dalia Ibelhauptaite ir ministru Virginijumi Sinkevičiumi kalbėsime, kaip Lietuva atrodys dar po 100 metų. Diskutuosime, kodėl lietuviai taip nemėgsta Seimo prekės ženklo. Analizuosime, ar žiniasklaida Lietuvoje pakankamai stipri, kad galėtų įveikti trolius.

Į festivalį atvyksta iškilūs užsienio svečiai. Garsiausias Ukrainos rašytojas Andrejus Kurkovas, kurio kūriniai leidžiami septyniasdešimtyje šalių, kalbės apie savo naujausiąjį romaną “Šengeno istorija”, kuris pasakoja apie į Europą grįžtančių lietuvių sėkmes ir nesėkmes. Festivalio dalyviams A.Kurkovas pasakos, kaip jo ‘lietuviškasis” romanas sutinkamas pasaulyje.

Iš Ruandos į festivalį atkeliavęs Jon Stever kalbės apie pilietinės visuomenės svarbą ir  kvies sukurti geresnį pasaulį laikantis radikalaus neutralumo filosofijos.

Amerikietis Davin Traub bei litvakas Ralph Simon atskleis, kaip jie mato lietuvybę iš tolimos istorinės ir geografinės perspektyvos.

Festivalio verslo diskusijos kvies kalbėti apie lietuviškąjį verslo DNR, ketvirtąją pramonės revoliuciją, technologijų Mekos sukūrimą Lietuvoje. Pranešėjai nagrinės šiuolaikinės verslo ekspansijos galimybes ir Lietuvos verslo plėtros kryptis. Nerijus Mačiulis jaunam žmogui padės ieškoti atsakymų, kur savo pinigų geriau neinvestuoti.

Festivalio kultūros sesijose – su nuomonės lyderiu Liudviku Andriuliu diskutuosime apie „Facebook“ ir „Instagram“ kultūrą. Kitose kultūros sesijose bus klausiama, ar lietuviai gniauždami emocijas auginasi vėžius bei kaip išmokyti lietuvius kalbėti nepatogiomis temomis.

Mokslo diskusijose kalbėsime, kada Lietuva įsilies į pasaulio mokslo elitą, kodėl Lietuvoje nuvertinami humanitariniai bei socialiniai mokslai ir kodėl žmogus – vis dar neįminta mokslo mįslė.

Festivalio naujiena – diskusija apie sporto psichologiją ir jos pritaikymą kasdieniame gyvenime. Tema diskutuos ir patarimais dalinsis sporto psichologai bei sportininkai, o festivalio dalyviai gautus patarimus galės pritaikyti renginio sporto turnyruose. Apie darbą ir karjerą kalbėti kvies socialinių tinklų „influenceriai“, personalo atrankų specialistai bei tie, kurie savo pavyzdžiu demonstruoja, jog rasti darbą irgi yra darbas. Specialiose susitikimų sesijose renginio svečių lauks pokalbiai su nišinių verslų kūrėjais, žymiausiais kauniečiais, įkvėpėjais, lietuviais, studijavusiais ar dirbusiais geriausiuose pasaulio universitetuose.

Estafetė po gausybės pranešimų ir diskusijų dienos metu vakarais bus perduota geriausioms lietuviškoms grupėms bei atlikėjams. Renginio scenose gros itin retai koncertuojantis Marijonas Mikutavičius, MAMA apdovanojimus nuskynę lietuviškos muzikos vardai: atlikėja Monique,  Lilas ir Innomine. Festivalyje taip pat pasirodys Gjan, Leonas Somovas, alternatyvios muzikos atlikėja Migloko, grupė „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“, Solo Ansamblis, grupė „Kūjeliai“, DJ Rimas Šapauskas.

PLJS inf., ULSK nuotr.

Patinka? PasidalinkShare on Facebook
Facebook
0Share on VK
VK
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter