Pavasario semestrą studentai su valstybės garantija pasiskolino daugiau nei 1,4 mln. eurų

Studentai, neturintys lėšų mokesčiui už studijas sumokėti ar pragyvenimo išlaidoms, 2018 m. pavasario semestrą naudojosi valstybės remiamų paskolų teikiamomis galimybėmis.

2018 metų pavasario semestrą Lietuvos aukštųjų mokyklų studentams suteikta valstybės garantija 1648 valstybės remiamoms paskoloms, kurių suma 1,563 mln. eurų. Su kredito įstaiga – „Swedbank“, AB pasirašytos 1475 valstybės remiamų paskolų sutartys, kurių suma 1,416 mln. eurų. Palyginimui 2017 m.  pavasario semestrą buvo pasirašyta 1551 valstybės remiamų paskolų sutartis už 1,460 mln. eurų, o 2016 m. – 1378 valstybės remiamų paskolų sutartis už 1,264 mln. eurų.

Nesuspėjusieji pasirašyti sutarčių pavasarį ar tie, kuriems paskolos nepaskirtos, rudenį vėl turės galimybę teikti prašymus valstybės remiamoms paskoloms gauti. Paskolos teikiamos dukart per metus (rudens ir pavasario semestrą).

Valstybės remiamos paskolos yra pagrįstos valstybės garantiniais įsipareigojimais. Į valstybės remiamas paskolas gali pretenduoti visų pakopų, taip pat laipsnio nesuteikiančių studijų programų studentai.

Studentams, norintiems gauti valstybės remiamą paskolą, rekomenduojame domėtis savo kredito istorija ir atsakingai vykdyti anksčiau prisiimtus finansinius įsipareigojimus.

Papildomą informaciją dėl valstybės remiamų paskolų studentams teikia:

Vaida Mažylytė

vyriausioji specialistė

+370 5 255 3371

vaida.mazylyte@vsf.lt

VSF inf., ŠMM nuotr.

Patinka? PasidalinkShare on Facebook
Facebook
0Share on VK
VK
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter