Paskirtos Lietuvos valstybinės Kazimiero Būgos stipendijos užsienio studentams

Švietimo ir mokslo ministerija paskyrė šešias valstybines Kazimiero Būgos stipendijas užsienio šalių studentams, studijuojantiems baltistikos ir lituanistikos disciplinas užsienio universitetuose. Taip skatinama užsienio piliečius aktyviau domėtis lietuvių kalba ir jos studijomis, prisidedama prie lituanistikos studijų programų plėtros. 

Stipendijas 2017–2018 metais gauna Filipas Manuelis Buchas, Frankfurto prie Maino Gėtės universiteto studentas, Ieva Bukša, Latvijos universiteto magistrantūros studijų studentė, Zofija Mitan-Gavryševska, Varšuvos universiteto doktorantė, Marija Ponomariova, Sankt Peterburgo valstybinio universiteto bakalauro studijų studentė, Nada Vaverova, Prahos Karolio universiteto doktorantė, ir Šarka Zdražilova, studijuojanti Masaryko universiteto magistrantūroje.

Stipendijos dydis – 304 eurai per mėnesį. Šios Lietuvos skiriamos stipendijos ne tik skatina užsienio piliečius domėtis lietuvių kalba, mūsų šalimi, bet ir formuoja teigiamą Lietuvos įvaizdį.

Į stipendiją kasmet gali pretenduoti užsienio šalių aukštųjų mokyklų studentai, pagal lituanistikos ar baltistikos studijų programas lietuvių kalbą studijuojantys ne trumpiau kaip vienerius metus. Studentus turi rekomenduoti dėstytojai. Atrenkant stipendininkus, atsižvelgiama į jų studijų rezultatus, mokslinius interesus, lietuvių kalbos studijų pasirinkimo motyvaciją ir tikslus.

Konkursą Švietimo ir mokslo ministerija skelbia kasmet nuo 2007 metų. Iki šiol K. Būgos stipendiją jau yra gavę penkiasdešimt devyni užsienio šalių piliečiai.

ŠMM inf., ULSK nuotr.

Patinka? PasidalinkShare on Facebook
Facebook
0Share on VK
VK
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter