URM mobiliąją programėlę keliaujantiems jau parsisiuntė daugiau kaip 13 tūkstančių vartotojų

Užsienio reikalų ministerijos mobiliąją programėlę „Keliauk saugiai“ per du mėnesius įsidiegė daugiau kaip 13 tūkstančių vartotojų.

Gegužės 29 dieną pristatyta „Keliauk saugiai“ Google Play programėlių platformoje vertinama palankiai – 4,5 balo iš 5 galimų. Apple App Store programėlė vertinama 4+.

„Keliauk saugiai“ programėlėje pateikiamos URM kelionių rekomendacijos ir atvykimo sąlygos į visas pasaulio valstybes, aktuali konsulinė informacija ir Lietuvos diplomatinių atstovybių kontaktai. Visą programėlėje esančią informaciją galima pasiekti be interneto ryšio. Besiruošiantys į kelionę gali naudotis interaktyvia kelionių atmintine, kurioje pateikiamas sąrašas dalykų, kuriais būtina pasirūpinti prieš išvykstant. Keliaujantiems ir ieškantiems artimiausios Lietuvos atstovybės padės automatinis artimiausios atstovybės nustatymas pagal buvimo vietą. Taip pat galima suplanuoti kelionę iki bet kurios atstovybės bei matyti visų Lietuvos atstovybių pasaulyje žemėlapį.

Krizinių situacijų atvejais URM per programėlę gali siųsti tiesioginius pranešimus programėlės turėtojams. Todėl programėle rekomenduojama naudotis ne tik aktyviai keliaujantiems, bet ir užsienyje nuolatos gyvenantiems Lietuvos piliečiams. Informacija programėlėje nuolat atnaujinama, taip pat nuosekliai tobulinamos jos techninės funkcijos.

Nuo programėlės paleidimo dienos savo keliones savanoriškai užregistravo daugiau nei 400 žmonių – ši funkcija leidžia krizinės situacijos atveju tiesiogiai susisiekti su užsiregistravusiais keliautojais.

Programėlę mobiliųjų įrenginių su „Android“ operacine sistema naudotojai gali parsisiųsti čia, o telefonų su iOS operacine sistema – čia.

URM inf., nuotr.

Patinka? PasidalinkShare on Facebook
Facebook
0Share on VK
VK
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter