Užsienio lietuvių studentų klubo naujasis narys – tarp 20 geriausių Lietuvos šimtukininkų

2016 m. rugsėjo 19 d. Lietuvos Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius susitiko su šiais metais puikiai valstybinius brandos egzaminus išlaikiusiais ir studijas Lietuvoje pasirinkusiais studentais pirmakursiais. Vardinį kvietimą susitikti su premjeru gavo ir šiame susitikime dalyvavo taip pat šių metų Punsko Kovo 11-osios lietuvių licėjaus absolventas Paulius Birgelis. Paulius – naujasis Užsienio lietuvių studentų klubo narys, studijas pasirinkęs Vilniaus universiteto Istorijos fakultete.

Pasak premjero Algirdo Butkevičiaus, valstybės sėkmė priklauso nuo veržlių, atsakingų, ambicingų jaunų žmonių, o jos ateitis – nuo to, kaip ji geba pritraukti ir išlaikyti talentus – pritraukti jaunus žmones, turinčius idėjų ir užtektinai ambicijų tas idėjas įgyvendinti.

Ministras Pirmininkas pabrėžė, kad yra daug geros patirties su užsienyje studijavusiais jaunais žmonėmis. Į programą „Kurk Lietuvai“ šiemet įsitraukė 24 nauji dalyviai. 2012–2016 metais šiame projekte dalyvavo 50 įstaigų ir institucijų (iš viso – 84 dalyviai), įgyvendino 110 projektų ir pateikė 350 pasiūlymų. Per 80 procentų projekto dalyvių pasiliko Lietuvoje, ketvirtadalis iš jų – viešajame sektoriuje.

paulius birgelis geriausias mokinys egzai 20160909
Paulius Birgelis, naujasis ULSK narys, studijas pasirinko VU Istorijos fakultete.

LR Seimas pritarė Vyriausybės pasiūlytai aukštojo mokslo pertvarkai, kurios tikslas – sudaryti sąlygas pagerinti studijų kokybę ir jų ryšį su darbo rinka. Ministras Pirmininkas teigė: „Iškart galiu išsklaidyti nuogąstavimus dėl humanitarinių ir socialinių mokslų studijų finansavimo. Krepšelių šioms studijų kryptims nemažės. Kuriant ateities technologijų ir inovacijų ekonomiką, šių mokslų svarba tik stiprėja, nes jie brėžia visuomenei filosofinį, kultūrinį, istorinį ir moralinį vektorių, ugdo kūrybingas asmenybes.“

Lietuvos Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius patikino, kad išsilavinę, ambicingi, idėjų kupini jauni žmonės reikalingi Lietuvai – valstybė turi jiems tai pasakyti ir parodyti.

Premjeras teiravosi, kokie pirmakursių lūkesčiai, kylantys sunkumai, pasikeista nuomonėmis apie aukštąjį mokslą, studijas, egzaminų vertinimą, studentų mokymosi ir gyvenimo sąlygas.

LRV inf., nuotr.

Patinka? PasidalinkShare on Facebook
Facebook
0Share on VK
VK
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter