Lietuviška Vidugirių mokykla Punske švenčia 100 metų jubiliejų

Užsienio reikalų viceministras Mantvydas Bekešius rugsėjo 17 dieną dalyvavo lietuviškos Vidugirių pagrindinės mokyklos 100-mečio šventėje.

Sveikindamas mokytojus, moksleivius ir visą Punsko krašto bendruomenę, viceministras pabrėžė Vidugirių mokyklos svarbą puoselėjant ir saugant lietuvybę, palaikant ryšius su Lietuva ir kartu perdavė Ministro Pirmininko Algirdo Butkevičiaus ir užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus sveikinimus mokyklos bendruomenei šios reikšmingos sukakties proga.

„Mokykla – tai ne tik sienos ir plytos, mokykla esate jūs – mokiniai, mokytojai ir visa mokyklos bendruomenė. Jūsų mokyklos puoselėjamos vertybės ir lietuvybė prisideda prie draugiškų mūsų bendruomenių ir Lietuvos – Lenkijos santykių kūrimo. Nepaisant to, kad vis atsiranda norinčių įkalti plėštą tarp mūsų draugiškų šalių – jiems tas nepavyks, nes esate jūs, kurie statote mus jungiančius tiltus“, – sakė M. Bekešius.

Viceministras dalyvavo Vidugirių mokyklos 100-tojo jubiliejaus mišiose Vidugirių koplyčioje, taip pat aplankė Seinų lietuvių „Žiburio“ mokyklą, padėjo gėlių prie Antano Baranausko paminklo Seinuose ir Beržininkų kapinėse prie Lietuvos ‎karių, žuvusių už Tėvynės laisvę, kapų.

URM inf., nuotr.

Patinka? PasidalinkShare on Facebook
Facebook
0Share on VK
VK
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter