Lietuvos užsienio reikalų viceministras sveikino Londono Sičio lietuvių klubą su veiklos 10-mečiu

Lietuvos užsienio reikalų viceministras Mantvydas Bekešius rugsėjo 9 d. pasveikino Londono Sičio lietuvių klubą (Lithuanian City of London Club, LCLC),  šiemet švenčiantį savo veiklos 10-mečio jubiliejų.

„Londono Sičio lietuvių klubas yra puikus pavyzdys kitose užsienio šalyse gyvenantiems lietuviams, kaip susibūrę įvairių sričių profesionalai dalijasi savo patirtimi su Lietuvoje ir užsienyje gyvenančiais lietuviais ir savo veikla prisideda prie Lietuvos pozicijų tarptautinėje rinkoje stiprinimo, ryšių plėtros ir Lietuvos įvaizdžio gerinimo.  Mane taip pat džiugina labai aktyvus klubo narių dalyvavimas LT Big Brother mentorystės programoje ir klubo vykdoma labdaringa veikla Lietuvoje“, – savo sveikinimo kalboje sakė M.Bekešius.  Viceministras taip pat paminėjo, kad ir pats yra LT Big Brother programos mentorius.

Renginyje taip pat kalbėjo LR ambasadorė Jungtinėje Karalystėje Asta Skaisgirytė, ES ambasadorius Rusijos Federacijoje ir LCLC garbės narys Vygaudas Ušackas, „Economist“ vyriausiasis  redaktorius Edward Lucas ir Londono miesto tarybos narys Seras Paul Jugde.

Londono Sičio lietuvių klubas, šiuo metu vienijantis daugiau nei 60 narių ir 200 partnerių,  įkurtas 2006 m. siekiant paskatinti bendravimą tarp Londone ir Lietuvoje dirbančių finansų, teisės, verslo ir kitų sričių profesionalų. Klubo iniciatyva 2009 m. buvo pradėta mentorystės programa jaunimui LT Big Brother, remiama Užsienio reikalų ministerijos. Klubas taip pat užsiima ir filantropine veikla. Daugiau informacijos apie klubą: www.litcityclub.co.uk/

Viešėdamas Londone viceministras Mantvydas Bekešius rugsėjo 10 d. aplankė ir ,,Lighthouse“ (Švyturiukas) lituanistinės šeštadieninės mokyklos bendruomenę, dalyvavo naujų mokslo metų pradžios šventėje. Mokykla, 1999 metais savo veiklą pradėjusi su keliais mokiniais sekmadieniais po mišių bažnyčioje, išsiplėtė iki daugiau kaip 200 moksleivių ir yra labai gerai vertinama vietos savivaldybės – keletas metų iš eilės skirtingose nominacijose gaunami apdovanojimai: geriausios mokyklos, geriausio meninio kolektyvo, geriausio mokyklos vadovo. Sveikindamas mokinius ir mokytojus ir susirinkusius lietuvių bendruomenės narius, M.Bekešius dėkojo už lietuvybės puoselėjimą ir linkėjo turiningų mokslo metų.

URM inf., nuotr.

Patinka? PasidalinkShare on Facebook
Facebook
0Share on VK
VK
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter