Lietuvoje vieši Rytų kraštų lietuvių jaunimo atstovai

Užsienio reikalų ministerija jau antrą kartą į Lietuvą sukviečia Rytų kraštuose gyvenančius lietuvių jaunimo atstovus, aktyviai užsiimančius lietuviška visuomenine veikla, puoselėjančius lietuviškas tradicijas, organizuojančius įvairius bendruomeninius renginius. Šį kartą Lietuvoje vieši 12 Lietuvos pilietybę turinčių arba lietuvių kilmės jaunuolių iš Rusijos, Baltarusijos, Ukrainos ir Armėnijos.

„Šiandien susiduriame su įtempta geopolitine situacija, klaidinančia įvairiais kanalais skleidžiama informacija, todėl labai svarbu, kad ir tolimiausius pasaulio kraštus pasiektų objektyvios žinios apie Lietuvą. Mūsų giliu įsitikinimu, geriausia priemonė objektyvumui – pačiam pamatyti, išgirsti, patirti, todėl nuoširdžiai džiaugiamės galėję organizuoti šį mūsų susitikimą ir pakviesti jus dalyvauti didžiausiame pasaulio lietuvių jaunimo renginyje – Pasaulio lietuvių jaunimo susitikime“, – atvykusį jaunimą Užsienio reikalų ministerijoje pasveikino politikos direktorius Rolandas Kačinskas.

Su jaunimu pirmąją jų viešnagės dieną susitiko ir Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) istorijos profesorius, VDU Lietuvių išeivijos instituto vadovas Egidijus Aleksandravičius. Profesorius vedė diskusiją tema „Lietuvių diaspora Rytuose: nauja lietuvių pasaulio erdvė ar repatriacijos tiltas?“. Po susipažinimo ir diskusijos grupė išvyko į Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimą Prienų rajone, kur tris dienas vyksiančiame, įvairiose pasaulio šalyse gyvenantį jaunimą suburiančiame renginyje pranešimus verslo, mokslo, politikos ir kultūros temomis skaitys ir diskutuoti kvies įvairių sričių profesionalai, vyks įdomi ir smagi muzikinė ir kultūrinė programa.

Rytų kraštų lietuvių jaunimo viešnagė organizuojama įgyvendinant „Globalios Lietuvos“ programą, kurios koordinatorė yra Užsienio reikalų ministerija.

URM inf., nuotr.

Patinka? PasidalinkShare on Facebook
Facebook
0Share on VK
VK
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter