Aukštosios mokyklos didina minimalius stojamuosius balus

Švietimo ir mokslo ministerija kreipėsi į aukštąsias mokyklas dėl minimalaus stojamojo balo nustatymo 2016 m. priėmimo taisyklėse. Aukštųjų mokyklų vadovai yra sutarę, kad 2016 m. į universitetus būtų priimama surinkus ne mažiau kaip 2, į kolegijas – ne mažiau kaip 1,2 stojamojo balo. Minimalūs stojamieji balai galiotų pretenduojantiems tiek į valstybės finansuojamas, tiek į mokamas studijų vietas.

Švietimo ir mokslo ministerija, reaguodama į Lietuvos universitetų rektorių konferencijos ir Lietuvos kolegijų direktorių konferencijos susitarimus 2016 metais taikyti bendrai nustatytus mažiausius stojamuosius balus, kreipėsi į aukštąsias mokyklas, siekdama išsiaiškinti, ar visos valstybinės aukštosios mokyklos laikysis susitarimo ir nustatys juos 2016 m. priėmimo taisyklėse.

„Kviečiame visas aukštąsias mokyklas laikytis nusistatytų minimalių stojamųjų balų. Studijuoti pasiruošę stojantieji – būtina studijų kokybės sąlyga“, – sako švietimo ir mokslo viceministras Rolandas Zuoza.

Stojantiems į valstybės finansuojamas vietas minimalią kartelę nustato Švietimo ir mokslo ministerija. 2016 metais pretenduojantiems gauti valstybės finansavimą studijoms reikės būti išlaikius bent tris brandos egzaminus: lietuvių kalbos ir literatūros (valstybinį – stojant į universitetus, valstybinį arba mokyklinį – stojant į kolegijas), užsienio kalbos ir matematikos (išskyrus stojančiuosius į menų studijas) brandos egzaminus.

Priėmimo į mokamas studijas sąlygas nusistato kiekviena aukštoji mokykla.

Praeitais metais universitetams siūlyta taikyti ne mažesnį nei 1, kolegijoms – 0,8 stojamąjį balą.

Ministerija kreipėsi į aukštąsias mokyklas kviesdama nustatyti mažiausią stojamąjį balą 2016 m. priėmimo taisyklėse ir apie tai pranešti iki vasario 1 dienos. Ministerija ketina į tai atsižvelgti planuodama 2016 m. valstybės finansuojamas studijų vietas.

ŠMM inf.

Patinka? PasidalinkShare on Facebook
Facebook
0Share on VK
VK
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter