Lietuviai kviečiami kurti ir tiesti „Baltijos tiltą“ kartu

Lietuva turi ryškią diasporos bendruomenę, bet paskesnė karta yra vis labiau nutolusi nuo Lietuvos istorijos ir kultūros. Tokiu būdu vietą po saulę atranda „Baltijos tiltas“ – projektas, pasakojantis apie Lietuvos istoriją. „Baltijos tiltas“ tikisi sukurti ryšį tarp nacionalinio paveldo ir ateinančių kartų – kad suprastų, ką reiškia būti lietuviu.

„Augdami kaip Amerikos lietuviai ir leisdami vasaras Lietuvoje, mes buvome nustebinti atradę, kiek mažai Lietuvos paauglių užsienyje supranta ir žino apie socialinius ir politinius įvykius, kurie grąžino laisvę Lietuvai. Paaugliams ar net asmenims jų ankstyvais 20-aisiais, tie patys įvykiai gali būti senovinė istorija. Mes niekada negyvenome Lietuvoje, kuri nebuvo „laisva“ ar jautė Šaltojo karo įtampą“, – rašoma projekto internetiniame puslapyje www.balticbridge.info

Pasak projekto organizatorių, tie asmenys turi suprasti tai, kas įvyko vos tik prieš kelis dešimtmečius, tos istorijos turi būti užfiksuotos dabar. „Mes ketiname atkakliai domėtis žmonėmis, kurie buvo dalis šio neįtikėtino momento Lietuvos istorijoje ir įrašyti jų istorijas, kol jie yra tarp mūsų. Jų žinutė ateinančioms kartoms neturėtų būti prarasta. Mes taip pat važiavome į kelias vietas, aptartas per interviu, kad sukurtume dokumentinius kino filmo klipus su archyvine filmuota medžiaga iš nacionalinės televizijos ir radijo studijos (LRT). Tarp jų – interviu su prezidentu Valdu Adamkumi, arkivyskupu Gintaru Grušu, televizijos diktore, žurnaliste Egle Bučelyte“, – tęsia organizatoriai.

Apimdami bei įtraukdami daugiau žmonių, mes sugebėsime išsaugoti Lietuvos istoriją ir kultūrą ateinančioms kartoms, nepaisant geografinės vietovės!

Organizatorių kontaktai:

Indrė ir Aistė Zalepuga (BalticBridge.info@gmail.com)

Daugiau informacijos apie projektą – www.balticbridge.info

Patinka? PasidalinkShare on Facebook
Facebook
0Share on VK
VK
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter