Į Lietuvą kviečiamas studijuoti gabus užsienio jaunimas, ypatingas dėmesys – Ukrainai

Siekiant skatinti studijų tarptautiškumą ir pritraukti į Lietuvą studijuoti gabius jaunuolius iš užsienio, valstybė skiria paramą magistrantūros studijoms. Ypatingas dėmesys šiemet skiriamas studentams iš Ukrainos – jiems priimti skirtos papildomos lėšos. Švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis pasirašė įsakymą dėl šalių ir paramos gavėjų skaičiaus.

Šiemet studijų mūsų šalyje finansavimo konkurse galės dalyvauti studentai iš devynių šalių bei lietuvių kilmės užsieniečiai iš trečiųjų šalių. Į magistro studijas Lietuvos aukštosiose mokyklose įstojusiems užsieniečiams iš trečiųjų šalių teikiama dviejų rūšių parama: išmoka studijų kainai kompensuoti ir 380 eurų (10 BSI dydžio) stipendija.

2015 m. Švietimo ir mokslo ministerija numato skirti paramą  67 magistrantams užsieniečiams: dvylikai planuojama mokėti stipendiją, 55 studentams – stipendiją ir išmoką studijų kainai. Iš jų atskiras vietų skaičius numatytas 40-čiai studentų iš Ukrainos. Prioritetas bus teikiamas studentams iš Donecko ir Luhansko regionų aukštųjų mokyklų.

Į stipendiją ir išmoką studijų kainai padengti be ukrainiečių gali pretenduoti Baltarusijos, Gruzijos ir Moldovos piliečiai, taip pat lietuvių kilmės užsieniečiai iš trečiųjų šalių. Vien stipendija gali būti mokama Armėnijos, Azerbaidžano, Kazachstano, Uzbekistano ir Kinijos piliečiams.

Atrenkant pretendentus bus vertinami bakalauro studijų rezultatai, studijų kalbos mokėjimas ir mokslo pasiekimai, taip pat motyvacija mokytis Lietuvoje, pateiktos rekomendacijos.

Daugiau informacijos: https://www.e-tar.lt/portal/lt/legalAct/24990ba0ee5811e4927fda1d051299fb

Patinka? PasidalinkShare on Facebook
Facebook
0Share on VK
VK
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter