ULSK atvėrė duris į teatro užkulisius

Užsienio lietuvių studentų klubo nariai apsilankė užkulisiuose. Knieti sužinoti, kur būtent? Ogi meno širdyje – Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) užkulisiuose. ULSK nariamas ekskursiją vedė žinoma operos solistė Sofija Jonaityte.

Ekskursijos metu dalyviai buvo supažindinti su Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro įkūrimo istorija, veikla ir struktūra, įvairių teatro tarnybų darbu. Taip pat ekskursijos metu buvo pasakojama apie operos žanro atsiradimą Italijoje bei pirmąjį operos atlikimą Lietuvos Valdovų rūmuose, o taip pat apie operos vystymąsi Lietuvoje. Šį pasakojimą iliustruoja dailininko A. Mackonio paveikslas. Įdomiausia ekskursijos dalyviams yra praverti tas paslaptingas scenos duris, už kurių atsiveria nepažįstamas technikos ir teatro magijos pasaulis. Scenos užkulisiuose pasakojama apie sudėtingą scenos įrangą, spektaklio eigą.

“Apžiūrėjome spektakliuose naudojamą butaforiją. Žvilgtelėjome į kostiumų sandėlius, repeticijų sales, dekoracijų dirbtuves. Teatro fojė apžiūrėjome keičiamas parodas bei spektaklių nuotraukas. Na, o linksmiausia buvo paskutinioji ekskursijos dalis – kuomet kiekvienas galėjome pamėginti įsijausti į spektaklio herojaus vaidmenį ir pasimatuoti kostiumą ar išbandyti savo jėgas fechtuojantis špagomis” – pasakojo Užsienio lietuvių švietimo centro vyriausioji metodininkė Irena Kowalewska.

Ekursiją vainikavo Gioachino Rossini spektaklis “Sevilijos kirpėjas”. Viena populiariausių pasaulio operų, kuri sugrįžo į LNOBT sceną. Nuostabi intrigų komedija, spalvingi, komiški charakteriai, fantastiškai dainingos, veržlios, daugybę kartų girdėtos melodijos tiesiog verčia šypsotis, jų klausant.

Daugiau nuotraukų rasite čia.

Patinka? PasidalinkShare on Facebook
Facebook
0Share on VK
VK
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter