Pasiilgai lietuviškos romantikos?

Mieli užsienio lietuvių studentų klubo nariai, kviečiame Jus kartu turiningai ir prasmingai praleisti laiką. Spalio 18 dienos rytą (šeštadienį), 6.00 val., renkamės, prie Petro ir Povilo bažnyčios. Kartu keliausime ir lankysime restauruotus arba turinčius garbingą praeitį dvarus, kurie priklausė įžymioms didikų šeimoms: Komarams, Radviloms, Bistrampams.

Šios išvykos metu susipažinsime su Vidurio Lietuvos dvarais ir jų praeitimi. Ekskursiją pradėsime nuo Raudondvario dvaro – tai ryškiausias Lietuvos renesanso ir romantizmo stiliaus  paminklas. Vėliau keliausime į Kėdainius – ten pasivaikščiosime po vienintelį Lietuvos provincijos miestą, turintį mūrinį senamiestį, apsilankysime Kunigaikščių Radvilų mauzoliejuje.

Kiek vėliau mūsų kelias ves į Baisogalos dvaro rūmus – tarpukario metu ten gyveno žymi lietuvių didikų Komarų šeima. Tai išies yra vienas iš žymiausių architektūros paminklų Lietuvoje su vienu iš gražiausių dvaro parkų. Ekskursinę programą tęsime Burbiškio dvare. Šis dvaras žymus savo tvenkiniais ir salomis, kurios yra sujungtos 12 tiltų. Parke galima bus pasigrožėti skulptoriaus Kazimiero Uliansko darbais, kurie ten eksponuojami. Šalia Burbiškio dvaro stovi Šeduvos Malūnas, ten ne tik valgysime vėlyvus pietus, truputį pailsėsime, bet ir susipažinsime su malūno istorija.

Vakarop, važiuodami atgal į Vilnių, užsuksime į Taujėnų dvarą – ten iki XX a. pradžios gyveno Radvilų šeima, susipažinsime su jų giminės medžiu, dvaro istorija.

Apie 20.30 val. atvyksime į Vilnių.

IR KUO NE ROMANTIKA? REGISTRUOKIS KARTU! 

Plačiau: irena.ulsk@gmail.com (Irena Kowalewska)

VšĮ Raudondvario Dvaras FB  nuotr.

Patinka? PasidalinkShare on Facebook
Facebook
0Share on VK
VK
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter