Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimas laukia savanorių

Liepos 10-13 dienomis įvyksiantis Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimas kviečia aktyvius ir atsakingus jaunus žmones prisidėti prie renginio. Šiais metais organizatoriai planuoja surinkti beveik 200 savanorių komandą, dalis kurios – lietuviai iš užsienio. Praėjusio renginio patirtis parodė, kad savanoriauti tautiečiai ryžtasi atvykdami iš tolimiausių pasaulio kampelių, skelbia PLJS 2014 organizatoriai.

2012 metais pirmajame Pasaulio lietuvių jaunimo susitikime savanoriauti pasiryžo Urugvajuje gimęs ir užaugęs lietuvis Rimas Leonavičius, po renginio likęs Lietuvoje. Vaikinas apie Lietuvoje 2012 metais įvyksiantį festivalį sužinojo iš savo tėvų, kurie ir paskatino vaikiną ne tik dalyvauti, bet ir prisidėti prie renginyje talkinančios komandos.

„Mano mama pažįsta ir palaiko ryšį su labai daug pasaulio lietuvių. Kai išgirdau apie renginį, kilo noras dalyvauti, paklausęs draugų ir artimų įsitikinau, kad savanoriauti yra dar naudingiau. Savanoriavimas buvo labai naudinga ir graži patirtis. Tai proga matyti renginį iš kitos pusės, susipažinti su daug įdomių žmonių. Renginys nuo pačios pirmos dienos ryto, kai pastatėme palapines, iki savanorių atsisveikinimo vakarėlio, buvo nepakartojamas.”, – pasakoja Rimas Leonavičius.

Šiais metais organizatoriai planuoja surinkti beveik 200 savanorių komandą, kuri renginio metu paskirstyta į būrius, teiks reikiamą informaciją festivalio lankytojams, padės organizatoriams, susiras draugų ir prasmingai praleis laiką.

„Savanoriavimas tokiuose festivaliuose atveria visai kitą renginio pusę. Tai galimybė pamatyti organizacinius procesus iš vidaus, prisidėti prie renginio idėjų realizavimo, įgauti naujų žinių ir komandinio darbo įgūdžių. Bent kartą savanoriavę kokiame nors dideliame renginyje, nori pakartoti šią patirtį dar kartą. Šiemet vos paskelbus renginio datas buvę savanoriai sujudo itin aktyviai, nuolat klausinėdami, kaip jie vėl galėtų prisidėti. Džiugina, kad per dvejus metus išliko gyvi šilti prisiminimai, kurie skatina ir šiemet išvysti renginį savanorio pozicijoje“, – pasakoja Linas Žičius, pats savanoriavęs pirmajame Pasaulio lietuvių jaunimo susitikime, o šiemet koordinuojantis visus renginio savanorius.

Pasaulio lietuvių jaunimo susitikime savanoriauti kviečiami visi pasaulio lietuviai, nesvarbu, kurioje šalyje gyvena ir kuo užsiima. Tapti savanoriais gali asmenys nuo 16 metų amžiaus ir pasiruošę atsakingai atlikti savanorių pareigas. Pildyti paraišką ir registruotis visi norintys gali Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimo 2014 oficialioje interneto svetainėje iki gegužės 15 dienos.

Verslo, kultūros, politikos ir mokslo festivalio, kurį globoja Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė, metu pranešimus skaitys ir diskusijose dalyvaus daugiau kaip 100 žinomų šių sričių atstovų. Tarp jų: „Bath“ universiteto Jungtinėje Karalystėje lektorius Ainius Lašas, „Swedbank“ vyriausiasis ekonomistas Nerijus Mačiulis, Lietuvos ambasadorius JAV ir Meksikai Žygimantas Pavilionis, Lietuvos Respublikos Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, Algirdas Kaušpėdas, Arnoldas Lukošius, Dalia Ibelhauptaitė ir kiti.

Festivalyje vyks kūrybinės dirbtuvės, sporto turnyrai, rodomas kinas ir spektakliai. Lankytojus kvies karjeros ir kontaktų mugės. Vakarais scenoje pasirodymus kurs Jurga, Leon Somov ir Jazzu, „Golden Parazyth“, „Biplan“, „Liūdni Slibinai“, GJan, „Keymono“ ir kiti.

Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimą organizuoja Pasaulio lietuvių jaunimo sąjunga – nepriklausoma, nepolitinė, savanoriškumo pagrindu veikianti jaunimo organizacija, kurios pagrindinis tikslas – atstovavimas pasaulio lietuvių jaunimo interesams.

PLJS organizatorių inf., nuotr.

Patinka? PasidalinkShare on Facebook
Facebook
0Share on VK
VK
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter