Koncertas “Pažink Pasaulio Lietuvą”

Labas!

Ar žinai, kas vyks kitą mėnesį?!

Ar žinai, kad S. Darius ir S. Girėnas per Atlantą skrido prieš 80 metų?!

Ar žinai, kad liepos mėnesį minima Pasaulio Lietuvių Vienybės diena?!1044958_527007967364328_1161323430_n

Ar žinai, kad šiais metais vyksta jau XIV-asis Pasaulio Lietuvių Jaunimo Kongresas?!

Jau kitą mėnesį, liepos 13 dieną, 19 val. Gedimino prospekte prie Kudirkos aikštės vyks nemokamas koncertas visoms šioms progoms paminėti. Tai nebus eilinis renginys – pasiruošk švęsti, bendrauti ir šokti kartu su lietuvių jaunimu iš viso pasaulio. Nepraleisk progos susirasti draugų ir pažinčių iš JAV, Kanados, Brazilijos ir daug kitų šalių!

Visą vakarą tave linksmins žymiausios lietuviškos grupės, kurias pranešime visai netrukus.

Prieš 80 metų, leidžiantis į visiems pasaulio lietuviams lemtingą skrydį, Steponas Darius ir Stasys Girėnas, ištarė: “Mes skrisime į Lietuvą!”, taip ir šią vasarą iš viso pasaulio į Lietuvą atskris aktyviausi pasaulio lietuvių jaunimo atstovai ir dvi savaites dalinsis darbine patirtimi bei minės Pasaulio Lietuvių Vienybės Dieną.

PLJS kongresas vyksta kas 3-4 metus vis kitame pasaulio žemyne. Tai – ilgą istoriją ir tradicijas turintis projektas, vykstantis nuo 1966 metų. Paskutinis kongresas vyko Lotynų Amerikoje 2009 metais, kada ir buvo nuspręsta, jog 2013-aisiais metais visi susitiks Europoje – Jungtinėje Karalystėje ir Lietuvoje, kur vyks uždarymo koncertas. Į kongresą atvykę atstovai dalyvaus studijų bei kultūros programose.

Daugiau informacijos apie Pasaulio lietuvių jaunimo sąjungos kongresą galite rasti čia: www.kongresas2013.org, www.facebook.com/PLJSKongresas

Patinka? PasidalinkShare on Facebook
Facebook
0Share on VK
VK
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter